Si tens unes hores per estar pendent de com va pujant la massa, has de fer un brioix casolà. No és complicat, és barat i condeix molt. Acompanyat d'una mica de nata o crema, teniu unes postres boníssimes.
Ingredients (10 persones):
500g de farina de força20g de llevat fresc
20ml de llet
10g de sal
60g de sucre
5 ous
250g de mantega pomada
Preparació:
Per fer la massa del brioix necessiteu unes 3 hores. Tingueu-ho en compte. Poseu en el bol del robot la farina, la sal, el sucre i el llevat.Poseu el ganxo d'amassar i poseu velocitat 2. D'un en un aneu afegint els ous. No poseu el proper fins que no s'hagi integrat l'anterior.
Afegiu la llet i deixeu pastar fins que la massa es desprengui de les parets. En aquest punt afegiu molt a poc a poc la mantega (a daus).
Aquest procés d'amassat ha de durar uns 15 minuts. Veureu que quan aneu afegint la mantega d'entrada queda la massa com desfeta, doneu temps a la incorporació i veureu com es forma una massa compacta cada cop.
Un cop afegida tota la mantega, deixeu-la en el mateix bol de la Keenwood i deixeu reposar 1h.
Passada l'hora, amasseu una mica la massa per tal que baixi i talleu-la en 3 parts iguals.
Estireu cadascuna de les parts en forma de cilindre. Enganxeu els 3 cilindres per un dels 2 punts finals i treneu la massa.
Poseu la massa en una plata que pugui anar al forn. Tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar 2h.
Passades les 2 hores preescalfeu el forn a 200º
i introduïu la trena en la posició 2. Deixeu-lo coure uns 30 minuts o fins que veieu que estigui cuit per dins i dauradet per fora. Deixeu refredar. Acompanyeu-lo amb el que més us agradi.
Quin brioix! Això per berenar diumenge és tot un luxe. Són coses de fer un dia que t'has d'estar per casa fent altres coses i anar mirant com puja...
ResponEliminaPetons i bona setmana
Palmira
Això hauria de ser pecat!!! Quina delícia
ResponElimina