dijous, 20 d’abril del 2017

Soufflé de bacon i formatge

20.... Desafio en la cocina. En aquesta ocasió una recepta típica francesa. El soufflé és un clàssic, deliciós i lleuger. Les clares muntades li donen la lleugeresa, però també fan que sigui un plat de fer i servir ja que en pocs moments les clares que donen la lleugeresa s'abaixen. Per tant, cal posar el plat a taula acabat de fer. Això si, val la pena.

Ingredients:

400ml de llet
2 cullerades de farina
2 cullerades de mantega
4 llesques de bacon fumat
60g de formatge brie o qualsevol altre
3 ous
Sal
Mantega per untar els motllos


Preparació:

Preescalfeu el forn a 200° calor dalt i baix. Poseu una plata amb aigua per coure al bany maria.
Els soufflés es preparen amb una base de salsa beixamel, barrejada amb rovells i clares d' ou a punt de neu. A aquesta base es pot afegir el farcit que més us agradi.
Comencen doncs preparant la beixamel. Poseu un cassó al foc amb la mantega. Quan s'hagi desfet, afegiu-hi la farina i remeneu amb unes barnilles.


A poc a poc, un cop hàgiu cuit una mica la farina, afegiu la llet. No deixeu de remenar, amb això evitareu que us surtin grumolls. En una paella coeu una mica el bacon tallat a daus.


Quan s'hagi espessit la beixamel, incorporeu-hi el bacon, el formatge i la sal.


Aneu remenant i quan el conjunt torni a bullir ho podeu enretirar del foc. Afegiu els rovells d'ou i mescleu.

Munteu les clares amb un polsim de sal. Un cop muntades les afegiu per tandes a la beixamel.

Feu-ho amb una espàtula i amb moviments envolvents. Prepareu els motllos, untant-los amb una mica de mantega. Poseu la mescla dins els motllos fins arribar a 1 cm de la vora.



Poseu amb compte els motllos dins el forn i



deixeu-los coure uns 15-18 minuts o fins que veieu que pugen i queden dauradets.


Podeu trobar més receptes dels companys de Desafio aquí.
Recepta inspirada del bloc Webos fritos.

3 comentaris:

  1. Sussi, qué maravilla, altos y preciosos. Muchas gracias.Bss

    ResponElimina
  2. Un soufflé perfecte! M'encanten, són ben senzills i surten molt bons amb gran varietat d'ingredients. A més com que molts no s'atreveixen sempre quedes com una reina quan els portes a taula! :o)
    Petons
    Palmira

    ResponElimina

  3. Sussi; Els soufflés, és el que tenen, que si queden bé, són una passada com a presentació i menjívols igual, quant queden es desinflen, poden ser molt gustosos, però com a presentació no és gaire recomenable...
    Aquest teu, tenen les dues condicions bàsiques, la presentació i de ben segur també el gust, de bacon i formatge que és la meva perdició...
    Salutacions Sussi¡¡ :O)

    ResponElimina