dilluns, 10 d’abril del 2017

Involtini di melanzane con la pasta (embolcalls d'albergínia amb pasta)

Arriba aviat el 23 d'abril, imprescindible celebració a casa nostre. El dia de Sant Jordi, s'acompanya evidentment amb un bon llibre. Aquest mes a La cocina tipycal Spanish proposen fer una recepta extreta d'un llibre. A l'hora de triar el llibre estava entre dos comissaris italians ben famosos, Brunetti de Donna Leon o en Montalbano de Andrea Camilleri. Al final m'he decantat per en Montalbano. La veritat és que els dos és ben present la cuina italiana i son uns gurmets que quan llegeixes les noveles et traslladen directament a la cuina italiana i l'entra salivera. He triat aquests envoltini que sovint surten a les novel·les de Montalvano.

Ingredients (4 persones):

300g d'espaguetis
2 albergínies
250g de ricotta o mató
500 kg de tomata fregida
Oli d'oliva
Sal i pebre

Preparació:

Poseu aigua abundant a bullir en una olla grossa. Quan comenci a bullir l'aigua afegiu la sal i els espagueti. Deixeu coure segons ens diguin les indicacions de l'envàs, però mireu que estiguin al dente. Mentre es van coent els espagueti podeu coure les esbargínies. Talleu-les a llesques i teniu dues opcions, coure-les amb oli en una paella o si voleu que quedin menys calòriques (com he fet jo) les podeu coure en una planxa. Saleu-les i unteu-les amb una mica d'oli d'oliva.


Deixeu que quedin les albergínies cuites però no massa, han de quedar flexibles per poder embolcallar els espagueti. Enretireu els espagueti del foc i per tal que no quedin enganxats entre ells passeu-los per una mica d'aigua freda. Barregeu els espagueti amb la salsa de tomata. Esteneu les albergínies i poseu a sobre una mica d'espagueti en forma de farcell.


Embolcalleu la pasta amb l'albergínia. Agafeu una plata que pugui anar al forn i poseu al fons una mica de salsa de tomata. Aneu situant a sobre la salsa els farcellets de pasta. Escampem per sobre el formatge ricotta. Ho introduïm al forn a gratinar amb el grill. Quan estigui una mica rossejat el formatge, enretirem del forn. Servim en plats individuals.




4 comentaris:

  1. Un plato riquisimo yo que soy fan de la comida italiana! Buena propuesta literaria tambien!

    ResponElimina
  2. La presentació del plat és espectacular, veritablement fa molt bona pinta.

    ResponElimina
  3. Que plato más original. No lo conocía pero me parece bueno y muy bonito.

    ResponElimina