diumenge, 8 de juliol de 2018

Pastís amb mousse i ganache de xocolata

Genial recepta (com totes) d'Ettore Cioccia del blog Bavette. Comença l'època de l'any de celebracions d'aniversari a la família. Comencem pel meu fill Oriol que amb els anys s'ha fet un fan de la xocolata. Aquest pastís ja veieu que és per xocoaddictes així que ha triomfat!!
Gracies Ettore!!



Ingredients:

Base de xocolata:

130g de mantega
125g de sucre llustre
17g de cacau en pols
65g de farina d'ametlla
3 clares d'ou
45g de farina
1/2 culleradeta de llevat en pols (opcional)

Mousse de xocolata:

4g de gelatina (full)
2 rovells d'ou
15g de sucre
85g de llet
100g de xocolata 60% cacau
150g de nata semimontada

Ganache de xocolata:

110mlde nata 45%m.g
95g de xocolata negra 60% cacau
220ml de nata

Preparació:

Comencem fent lel ganache de xocolata de xocolata. Cal tenir-ho unes hores a la nevera, amb la qual cosa us recomano fer-la el dia abans. Poseu la xocolata en un bol i foneu-la al microones o al bany maria. Escalfeu fins que bulli els 110ml de nata. Afegiu aquesta nata calenta en 3 vegades a la xocolata fosa. Entremig de cada incorporació, remeneu bé. Quan ho tingueu ben incorporat afegiu la nata freda. Remenem molt bé i ho posem en un bol i ho filmem 8posem paper film just a sobre de la ganache. Quan estigui fred ho posem a la nevera. El dia que muntem el pastís o unes 3 hores despres, enretirem el film i muntem la ganache amb unes barnilles. Posem la meitat en una mànega pastissera amb broquet llis i l'altra meitat en una altra mànega amb broquet rissat. Ho deixem preparat fins al muntatge.
Per la base de xocolata, posem la mantega en un cassó al foc i la deixem fins que agafi un color daurat (avellana). Arribat aquest punt, enretirem del foc i deixem refredar fins que arribi a 40ºC. Mentre en un bol barregem el sucre, la farina d'ametlla, el cacau i la farina. Ho barregem tot i hi afegim les clares sense muntar. Remenem fins a integrar. Un cop tinguem la mantega a 40º, l'afegim a la mescla anterior. Jo hi he afegit una mica de llevat per que quedés més esponjosa la base.. Ho posem tot en un motllo de 18cm i ho enfornem a 165º calor a dalt i a baix. 
Em sap greu però no he pogut fer el pas a pas.. un problema amb la càmera..



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada