Gracies Ettore!!
Ingredients:
Base de xocolata:
130 g de mantega125 g de sucre llustre
17 g de cacau en pols
65 g de farina d'ametlla
3 clares d'ou
45 g de farina
1/2 culleradeta de llevat en pols (opcional)
Mousse de xocolata:
4 g de gelatina (full)2 rovells d'ou
15 g de sucre
85 g de llet
100 g de xocolata 60% cacau
150 g de nata semi muntada
Ganache de xocolata:
110 ml de nata 45% m.g95 g de xocolata negra 60% cacau
220 ml de nata
Preparació:
Comencem fent la ganache de xocolata. Cal tenir-ho unes hores a la nevera, amb la qual cosa us recomano fer-la el dia abans. Poseu la xocolata en un bol i foneu-la al microones o al bany maria. Escalfeu fins que bullin, els 110 ml de nata. Afegiu aquesta nata calenta en 3 vegades a la xocolata fosa. Entremig de cada incorporació, remeneu bé. Quan ho tingueu ben incorporat afegiu la nata freda. Remeneu molt bé, poseu-ho en un bol i filmeu-ho, posant paper film just a sobre de la ganache. Quan estigui fred reserveu-ho a la nevera. Quan munteu el pastís o unes 3 hores després, enretireu el film i munteu la ganache amb unes barnilles. Posem la meitat en una mànega pastissera amb broquet llis i l'altra meitat en una altra mànega amb broquet rissat. Deixeu-ho preparat fins al muntatge.
Per la base de xocolata, poseu la mantega en un cassó al foc i deixeu-la fins que agafi un color daurat (avellana). Arribat aquest punt, enretireu del foc i deixeu refredar fins que arribi a 40 °C. Mentrestant, en un bol barregeu el sucre, el llevat, la farina d'ametlla, el cacau i la farina. Afegiu-hi les clares sense muntar i remeneu fins a integrar. Un cop tingueu la mantega a 40°, incorporeu-lo a la mescla anterior. Poseu-ho en un motlle de 18 cm i enforneu-ho a 165° amb calor a dalt i a baix.
Em sap greu, però no he pogut fer el pas a pas.. Un problema amb la càmera…
Pel muntatge del pastís, poseu la base de xocolata sobre una plata de servir. A sobre repartiu la ganache de xocolata intercalant amb les dues mànegues i decoreu amb els fruits vermells.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada