diumenge, 8 de juliol de 2018

Pastís amb mousse i ganache de xocolata

Genial recepta (com totes) d'Ettore Cioccia del blog Bavette. Comença l'època de l'any de celebracions d'aniversari a la família. Comencem pel meu fill Oriol que amb els anys s'ha fet un fan de la xocolata. Aquest pastís ja veieu que és per xocoaddictes així que ha triomfat!!
Gracies Ettore!!



Ingredients:

Base de xocolata:

130 g de mantega
125 g de sucre llustre
17 g de cacau en pols
65 g de farina d'ametlla
3 clares d'ou
45 g de farina
1/2 culleradeta de llevat en pols (opcional)

Mousse de xocolata:

4 g de gelatina (full)
2 rovells d'ou
15 g de sucre
85 g de llet
100 g de xocolata 60% cacau
150 g de nata semi muntada

Ganache de xocolata:

110 ml de nata 45% m.g
95 g de xocolata negra 60% cacau
220 ml de nata

Preparació:

Comencem fent la ganache de xocolata. Cal tenir-ho unes hores a la nevera, amb la qual cosa us recomano fer-la el dia abans. Poseu la xocolata en un bol i foneu-la al microones o al bany maria. Escalfeu fins que bullin, els 110 ml de nata. Afegiu aquesta nata calenta en 3 vegades a la xocolata fosa. Entremig de cada incorporació, remeneu bé. Quan ho tingueu ben incorporat afegiu la nata freda. Remeneu molt bé, poseu-ho en un bol i filmeu-ho, posant paper film just a sobre de la ganache. Quan estigui fred reserveu-ho a la nevera. Quan munteu el pastís o unes 3 hores després, enretireu el film i munteu la ganache amb unes barnilles. Posem la meitat en una mànega pastissera amb broquet llis i l'altra meitat en una altra mànega amb broquet rissat. Deixeu-ho preparat fins al muntatge.
Per la base de xocolata, poseu la mantega en un cassó al foc i deixeu-la fins que agafi un color daurat (avellana). Arribat aquest punt, enretireu del foc i deixeu refredar fins que arribi a 40 °C. Mentrestant, en un bol barregeu el sucre, el llevat, la farina d'ametlla, el cacau i la farina. Afegiu-hi les clares sense muntar i remeneu fins a integrar. Un cop tingueu la mantega a 40°, incorporeu-lo a la mescla anterior.  Poseu-ho en un motlle de 18 cm i enforneu-ho a 165° amb calor a dalt i a baix. 
Em sap greu, però no he pogut fer el pas a pas.. Un problema amb la càmera…

Pel muntatge del pastís, poseu la base  de xocolata sobre una plata de servir. A sobre repartiu la ganache de xocolata intercalant amb les dues mànegues i decoreu amb els fruits vermells.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada