dilluns, 23 de juliol de 2018

Pastís Buckle de prunes i nectarines

Totes les receptes que he fet del llibre de la Martha Steward "Pasteles" han estat un èxit. Aquest n'és
un altre exemple. Vaig voler aprofitar unes prunes boníssimes anomenades Colló de frare que tenim a casa, són dolces i excepcionals per fer melmelada... properament la recepta. Aquest pastís té una base densa, a sobre una capa de prunes i nectarines, i s'acaba amb un streusel cruixent.. ja us ho podeu imaginar.


Ingredients (motllo quadrat de 23cm) :

Per l'Streusel:

120g de farina
35g de sucre morè
90g de mantega  temperatura ambient

Pel pastís:

180g de farina
90g de mantega fosa
225g de sucre
1'5 culleradetes de llevat químic
Un polsim de pebre de Jamaica
Sal
1 ou
180ml de llet
340g de prunes tallades rodanxes o si són petites, per la meitat
340g de nectarines tallades a rodanxes amb la pell
1 cullerada de suc de llimona
1 culleradeta d'extracte de vainilla

Preparació:

Comenceu preparant l'Streusel. Poseu la mantega a temperatura ambient dins del bol de la batedora de barnilles. Bateu-ho a velocitat mitja uns 3 minuts fins que estigui ben cremosa. Afegiu-hi la farina i mescleu-ho amb les mans, ha de quedar en forma d'engrunes, no totalment integrat.


Preescalfeu el forn a 180º.
Pel pastís, poseu els ingredients secs en un bol, 150g del sucre total, la farina, la sal, el llevat i el pebre.





En un altre bol poseu els ingredients humits, la llet, la vainilla, 60g de la mantega i l'ou. Remeneu bé tots els ingredients i afegiu-los a la barreja de líquids.




Aboqueu la mescla al motllo untat amb mantega i farina. Agafeu les fruites i afegiu-hi els 75g de sucre restants i el suc de llimona.


Poseu les prunes i les nectarines sobre la massa


i finalment escampeu per sobre la massa d'Streusel.




Poseu el pastís al forn. Deixeu-lo coure aproximadament 1 hora i quart. Quan està cuit al introduir un escuradents, aquest surt amb engrunes (no líquid..). Passeu el pastís quan estigui tebi a una reixa i deixeu que es refredi totalment.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada