dimecres, 1 d’agost de 2018

Coca de crema i pinyons (Xavier Barriga)

L'estiu sembla que convida a les celebracions i sopars a la fresca. Una bona opció de postres és la coca. De coques n'he fet moltes receptes i aquesta n'és una de les millors sense cap mena de dubte. Recepta de Xavier Barriga, no cal dir gaire res mes. Aprofiteu les festes que encara queden a l'estiu per gaudir-ne un dia. 


Ingredients (12-14 persones):

500g de farina de força
10g de sal
100g de sucre
3 ous
100g de mantega
190ml d'aigua
35g de llevat fresc
1/2 culleradeta de canyella
Ratlladura de 1/2 llimona
Crema pastissera (recepta aquí)
1 rovell d'ou per pintar

Preparació:

Per fer la massa de la coca us recomano utilitzar un ganxo d'amassar, si no en teniu haureu de tirar de braços i amassar de la manera tradicional. Poseu en el bol de l'amassadora tots els ingredients, llevat de la mantega i del llevat.


Comenceu a amassar, quan tingueu la massa que es desenganxa de les parets, aneu afegint la mantega tallada a dauets. Cal afegir-los a poc a poc i anar incorporant-los un cop els anteriors ja hagin estat incorporats a la massa. 


Quan estigui incorporada la mantega, afegiu-hi el llevat, dissolt en una mica d'aigua. Quan la massa estigui elàstica i ja no s'enganxi a les parets, formeu una bola.


Agafeu un bol gros, unteu-lo amb oli i poseu-hi a dins la massa. Tapeu amb film i poseu-la una hora a la nevera.


Un cop la massa ja ha reposat esteneu-la sobre el pedrís i doneu-li forma. Podeu fer una coca grossa o bé 2 o 3 de més petites, al vostre gust. Un cop estesa, 


pinteu-la amb rovell d'ou i deixeu que dobli volum (dependrà de la temperatura ambiental, aprox 1/2 hora). Preescalfeu el forn a 190º. Un cop hagi doblat el volum, poseu la crema pastissera dins una mànega pastissera amb broquet rissat. Feu un enreixat amb la crema i escampeu per sobre els pinyons i una mica de sucre. Jo hi he afegit unes cireres.


Introduïu la coca al forn calent, posició 2 calor a dalt i baix. La cocció dependrà de si heu fet coques petites o grosses, de 20-30 minuts, estarà cuita quan agafi un bonic color daurat. Un cop cuita, traieu-la del forn i deixeu-la refredar. 


Cap comentari:

Publica un comentari