dimarts, 5 de juliol del 2016

Magret amb salsa de nabius by Gordon Ramsay

La proposta d'aquest mes de Cooking de Chef és el cuiner anglès,Gordon Ramsay. El conegut cuiner d'origen escocès té en l'actualitat 14 estrelles Michelin i fa i participa en un munt de programes de televisió relacionats sempre amb la cuina. A mi m'encanta i la meva filla és una fan sobretot dels programes de cuina que fa amb els seus fills. Del llibre "Cocina conmigo" he triat aquest magret que la gràcia la té la salsa de nabius. Molts cops havia acompanyat amb una salsa de fruits vermells el magret però realment aquesta salsa és excepcional. La recepta original era amb melmelada de grosella negra però sincerament no n'he trobat i amb nabiu queda genial. espero que aprofiteu per fer-la! Com veieu a la foto a casa ens agrada força cru, doneu-li el punt de cocció que més us agradi.


Ingredients (4 persones):

2 magrets d'ànec
Sal marina
Pebre negre acabat de moldre

Per la salsa:

150ml de vi negre
2 dents d'all aixafalts i amb pell
Unes branquetes de farigola
150ml de caldo de pollastre
3 culleradetes de melmelada de nabius
25g de mantega

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º. Amb un ganivet, talleu la pell del magret en forma de rombes. Salpebreu abundanment els magrets. Poseu una paella al foc i en fred, afegiu els magrets. Si els poseu en fred, aconseguireu que el greix mica en mica es vagi desfent. Coeu a baixa temperatura. Si poseu els magrets amb la paella calenta, el greix es segellarà i no es reduirà tant. Amb la pell cap avall, aneu fregint el magret fins que estigui daurat pel costat de la pell. Trigarà uns 10-15 minuts a coure's. 
Mentretant, prepareu la salsa. Poseu en un cassó el vi, els alls i la farigola. 


Bulliu uns 7-8 minuts fins que s'hagi reduït a la meitat. Afegiu el caldo 


i deixeu coure un altre cop fins que es torni a reduir a la meitat. Arribat aquest punt, afegiu la melmelada de nabius i la mantega i aneu remenant. 


Veureu que és una mica líquida la salsa, aneu remenant i que es vagi reduint fins que aconseguiu una textura de salsa, ni massa clara ni massa espessa. Heu de tenir en compte que un cop refredada la salsa, aquesta s'espesseix una mica. 
Quan s'hagi reduit el greix dels magrets,  gireu-los i pugeu la temperatura del foc. Fregiu fins que quedi daurat per l'altre costat, uns 2 minuts aproximadament.Poseu la paella dins el forn, si la paella no pot anar al forn, poseu-los en una plata. Deixeu coure els magrets dins el forn fins aconseguir el punt que més us agradi. 


Us deixo aquí un vídeo on explica com guiar-nos en la cocció de la carn comparant-la amb el palmell de la mà. Un cop cuits els magrets, deixeu-los reposar 5 minuts. Talleu els magrets a llesques i serviu-les acompanyades de la salsa. 


12 comentaris:

  1. Quina delícia!!!!
    Una tria excel.lent Sussi.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. M'encanta aquests cuiner!!! aquest plat és de 10!!! abraçada!

    ResponElimina
  3. Una delicia absoluta! Em teniu babejant amb tanta recepta d'en Gordon!!!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  4. Una receta muy rica, tiene que estar delicioso con tu salsa

    ResponElimina
  5. Estoy segura de que has bordado la receta, me ha gustado mucho esa salsa...
    Bss y feliz verano

    ResponElimina
  6. Que bo el magret! M'encanta i si está ben fet es tendre i deliciós. Acompanyar-lo d'una salsa de fruits vrmells sempre és un encert!
    Una elecció fantàstica.

    Un petó

    Blanca

    ResponElimina
  7. Menuda delicia, te ha quedado buenisimo y con esa salsa mmmmm
    Besitos

    ResponElimina
  8. Un plat de carn amb una pinta boníssima!
    Moltes mercès per participar
    petons

    ResponElimina
  9. Que delicia!!! Me encanta y la salsita se ve fantástica.
    Besoss

    ResponElimina
  10. Tu si que li has trobat el punt al magret, te un aspecte fantàstic. Molt bona recepta.
    Petons

    ResponElimina
  11. m'encanta el magret i t'ha quedat per-fec-te!!
    un petó i bon estiu!!

    ResponElimina
  12. Waowwwww con solo ver las fotos a primera vista ya estoy salivando ^_^ soy muy carnivora y este magret se ve en su punto perfecto. Con la salsa y al horno. MMMMMmmmmmmm maravilla. Para chuparse los dedos.

    Un beso

    ResponElimina