dijous, 29 de desembre del 2016

Torró de llimona i xocolata blanca

L'especial de tardor-hivern de la revista Cuina portava aquesta recepta. Tant bon punt la meva filla Rita va veure la recepta, va dir: aquesta l'hem de fer.. Tal dit tal fet, un torró de xocolata blanca que és la xocolata que més li agrada. Original la barreja amb la llimona, l'heu de tastar, boníssim i molt refrescant!!



Ingredients (3 torrons allargats i 1 mida normal rectangular):

Pel bany exterior:

300g aprox. de xocolata blanca

Pel farcit del torró:

140ml de suc de llimona
50g de glucosa
210g de nata líquida 35%
430g de xocolata blanca

Preparació:

Pel bany exterior de xocolata blanca, caldrà que la foneu al bany maria.


Si voleu que quedi brillant cal treballar  bé la xocolata. Foneu-la al  bany maria fins que arribi als 45º. Passeu-la al marbre i refredeu-la fins als 27º. Torneu a posar la xocolata al bany maria fins que estigui a 29º. En aquest punt ja la podreu utilitzar. Escampeu la xocolata pels motllos i deixeu que rellisqui per l'interior i que recobreixi totes les parets amb una fina capa.


Aboqueu el que sobri i aprofiteu-la per banyar els altres motllos. La xocolata que us sobri guardeu-la per banyar la capa superior dels torrons un cop farcits.
Prepareu ara el farcit. Foneu la xocolata. 


Escalfeu la glucosa fins a 82º. Afegiu-la a la xocolata 


i tot seguit incorporeu la nata una mica calenta. 


Ara amb molta delicadesa afegiu-hi el suc de llimona. Remeneu a poc a poc fins que quedi una crema homogènia. 





Amb aquesta crema, farciu els torrons que anteriorment teníeu banyats. No farciu fins a dalt de tot ja que heu de deixar espai per acabar el banyar el torró. Deixeu refredar  i poseu-lo a la nevera. Quan estigui fred el farcit us podeu disposar a acabar el torró. 


Escalfeu la xocolata que us havia sobrat i repartiu-la per sobre dels farcits. Amb una espàtula enretireu la xocolata que us sobri. Quan acabeu guardeu els torrons a la nevera.

Apunts: El farcit és molt gustós però és força tou, si us agrada que sigui consistent, afegiu més xocolata blanca quan feu el farcit, així aconseguireu més duresa.










dissabte, 24 de desembre del 2016

Arbre de Nadal de pasta de full i crema de xocolata

Amb aquest arbre de Nadal tant senzill de fer us desitjo a tots un Bon Nadal!!! Espero que passeu unes molt bones festes!!



Ingredients:

2 làmines de pasta de full allargades (Lidl)
5 cireres
Crema de xocolata (Nutella o similar)
1 ou

Preparació:

Esteneu sobre el marbre les dos làmines de pasta de full, una sobre l'altre. Amb un ganivet de punta, talleu un arbre.

Aparteu la làmina superior i exteneu per sobre la crema de xocolata.

Poseu la làmina que teníeu separada, sobre l'arbre amb xocolata. Ara amb el ganivet de punxa talleu porcions lateral deixant un espai al mig. Enrosqueu sobre si mateixa cada porció. Com si fòssin branques de l'arbre. Creia que havia fet la fotografia però ara veig que me la vaig deixar...
Preescalfeu el forn a 200º. Pinteu amb l'ou la pasta de fulla. Introduïu dins el forn i deixeu coure fins que quedi daurat. Si se us daura per sobre i per sota encara no està del tot cuit, tapeu amb una mica de paper d'alumini fins que estigui del tot cuit. Enretireu del foc i decoreu amb les cireres tallades per la meitat. 



dimarts, 20 de desembre del 2016

Makowiec estrella de Nadal

Desafío en la Cocina. La última convocatòria no hi vaig ser a temps!! Aquesta coincideix amb
l'entrada al Nadal així que la proposta és nadalenca. Es tracta d'unes postres típiques de Polònia. És un brioche farcit d'una pasta feta amb llavors de rosella. Realment fins que no van proposar aquesta recepta jo no tenia coneixement que es pogués utilitzar les llavors de rosella per fer un farcit. És curiós però queda molt bo. Normalment es fa una mena de braç de gitano enroscat sobre si mateix. Jo aprofitant que arriba el Nadal he fet una estrella per donar un toc més festiu. L'heu de tastar, sorprèn el gust (per bé) no té res a veure amb les llavors que posem al pa, això si, és una mica laboriós i es necessita temps per fer-lo.


Ingredients:

Massa:

400g de farina
15g de llevat fresc
90g de mantega
100ml de llet
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2 rovells
125g de sucre
1 polsim de sal
Ou per pintar

Farcit:

250g de llavors de rosella
150g de sucre
30g de mel
70g de mantega
25g de nous picades
60g de fruita confitades
2 clares d'ou

Preparació:

Primer de tot, cal preparar el brioche. Poseu tots els ingredients dins el bol de l Keenwood i poseu el

ganxo d'amassar. Això si, quan poseu la sal mireu que no toqui el llevat (la sal retarda l'efecte del llevat). Amasseu durant uns minuts, els justos per veure que la massa agafa consistència i es desenganxa de les parets del bol. Feu una bola i poseu-la dins un bol. Tapeu amb film i deixeu llevar durant unes 2 hores.


Mentre podeu fer el farcit. Poseu en un cassó amb aigua les llavors de rosella i deixeu-les bullir una mitja hora. Poseu-hi força aigua ja que les llavors van creixent. Un cop cuites, escorreu-les i deixeu-les refredar una mica.







Tritureu les llavors i afegiu-hi la resta d'ingredients menys les clara. Deixeu-ho coure fins que espesseixi. Deixeu-ho refredar i incorporeu-hi les clares muntades a punt de neu. Reserveu-ho.

Quan hagi doblat el volum del brioche, dividiu la massa en quatre parts.









Estireu cadascuna de les parts i talleu la massa en forma arrodonida.


Aneu per muntar l'estrella. Poseu una de les masses sobre la plata del forn. Escampeu per sobre, 1/3 part del farcit.






Poseu per sobre una altra part de massa i així fins acabar amb tota la massa que tingueu i farcit. Poseu al mig del pastís un got i feu parts tallant amb un ganivet com a la fotografia.






Ara gireu les parts de dos en dos en sentit contrari. Deixeu llevar un altra cop fins que doblin el volum.








Un cop llevada la massa, pinteu amb ou i introduïu en el forn preescalfat a 180º. Deixeu-ho coure uns 30 minuts o fins que veieu que comença a daurar-se.


Recepta treta del bloc Dulce y salado.
Podeu trobar més receptes de Makoviec aquí.

dilluns, 12 de desembre del 2016

Quiche de bacon i ceba

Una quiche a casa sempre ve de gust. En fem de un munt de coses i en el bloc en podeu trobar una bona varietat. Aquesta és senzilla i boníssima, la ceba cal fer-la a poc a poc per tal que quedi amb un gust suau i lleuger. La podeu fer també individual i llavors queda un primer plat força festiu. 

 

Ingredients (4-6 persones):

1 làmina de pasta brisa rodona
3 cebes grosses
300g de bacon tallat a tires
4 ous
200ml de nata líquida
Sal i pebre

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º. Poseu una paella al foc amb oli d'oliva. Talleu les cebes un cop pelades, a rotllanes. Quan l'oli estigui calent, afegiu les cebes i baixeu el foc. S'han de coure a foc baix. Quan estiguin transparents, afegiu-hi el bacon i doneu un parell de voltes fins que estigui el bacon una mica cuit.

Enretireu del foc i afegiu la nata líquida i els ous.


Remeneu, afegiu sal i una mica de pebre i reserveu. Folreu un motllo amb la pasta brisa, punxeu el fons amb una forquilla i introduïu-la dins el forn calent. 


Deixeu coure la massa uns 7 minuts fins que agafi una mica de color. En aquest punt, incorporeu la mescla de bacon i ceba a la massa. Torneu a posar al forn la massa i el farcit i deixeu coure fins que la quiche estigui una mica daurada. Serviu-la ben calenta un cop surti del forn. Bon profit!


dissabte, 10 de desembre del 2016

Platillo de porc amb bolets, #depatanegraTS


.Nuestro nuevo logo!

Una nova proposta de la Cocina Tipycal Spanish, #depatanegraTS. En aquesta ocasió hem cuinat amb porc
, ja que Jamones y embutidos Vázquez ragalarà un lot entre els participants. Jo he triat una recepta típica de tardor per aprofitar la collita de bolets


Ingredients:

300g de secret ibèric
300g de salsitxes
300g de costelló de porc tallat petit
400g de bolets
1 ceba grossa
1 pastanaga grossa
100ml de vi ranci
100ml de caldo de carn o verdures
1 grapat d’avellanes
3 grans d’all
3 branquetes de julivert
Oli d’oliva verge
Sal i pebre

Preparació:

Per començar, talleu tota la carn. 


Talleu les salsitxes per la meitat i el secret a tires petites. Poseu una cassola al foc amb oli. Quan l’oli estigui calent, afegiu-hi la carn. Saltegeu a foc mitjà fins que estigui daurada la carn. Arribat a aquest punt de  cocció enretireu la carn del foc. 

Talleu la ceba  i la pastanaga en brunoise. Afegiu la verdura a l’oli en que heu cuit la carn. Coeu les verdures a foc baix. Afegiu-hi els alls picats. 


Quan estigui la verdura cuita, afegiu la carn que havíeu reservat. Remeneu i incorporeu el vi ranci. 


Deixeu reduir una mica i afegiu el caldo. Deixeu coure el conjunt fins que la carn comenci a estar tova. Poseu una paella al foc amb oli. Poseu-hi els bolets. Jo he aprofitat uns ceps i moixins que vam  collir aquesta tardor i que tenia escaldats i congelats. Quan hagin perdut una mica d’aigua afegiu-hi l’all picat, les avellanes picades i el julivert. Deixeu coure una mica i afegiu-ho a la cassola amb la carn. Coeu el conjunt uns 10 minuts més. Si es queda sec en algun moment, afegiu-hi més caldo. Serviu ben calent, bon profit!

Podeu trobar altres receptes de les meves companyes aquí.

dilluns, 5 de desembre del 2016

Favetes amb gambes by Germans Torres

Cooking the chefDesprés d'uns mesos una mica inactiva em torno a posar les piles i a participar en els meus reptes de cuina. La proposta d'aquest mes de Cooking de Chef és: els germans Torres. Sincerament jo no els coneixia. De totes les propostes de la seva pàgina web he triat aquestes favetes, bàsicament perquè a casa en mengem pràcticament tot l'any. Ens encanten, i la combinació amb llagostins m'ha semblat interessant. Us recomano que ho tasteu un dia, boníssim!!


Ingredients (4 persones):

600g de fabetes tendres (fresques o de pot)
1 manat d'alls tendres
20 gambes
4 cullerades de vi blanc
4 rovells d'ou
200ml d'oli d'oliva
2 cullerades de vinagre d'estragó (o normal)

Preparació:

Prepareu les gambes. Separeu els caps de la cua i peleu les cues. Poseu un cassó al foc amb els caps i les peles de les cues, juntament amb oli. Deixeu que es cogui i aneu prement les gambes per tal que deixin anar el seu suc.

Quan estiguin cuites, passeu-les a un colador xinés. Premeu bé, fins que surti el suc de les gambes. Reserveu. Reserveu també les gambes pelades.


Poseu una paella al foc amb oli d'oliva i quan estigui calent, afegiu els alls tendres, tallats petits, la part blanca i la verda tendre.

Deixeu coure una mica i afegiu-hi les faves. Coeu fins que hagin agafat el punt de cocció que més us agradi. Reserveu. 
Ara feu la salsa, ( cocció semblant a una salsa holandesa). Poseu els rovells en un cassó petit. Poseu al foc un cassó més gros que l'anterior amb aigua. Heu de coure la salsa al bany maria. Poseu el vinagre al cassó dels rovells i remeneu. Poseu-ho al bany maria i aneu remenant, afegiu l'oli de les gambes. 


Aneu coent sense deixar de remenar fins que s'espesseixi la salsa i agafi una consistència de maionesa. 
Poseu una paella al foc amb una mica d'oli. Coeu les gambes fins que canviïn de color. Emplateu. Agafeu un plat fondo i poseu les faves. A sobre situeu-hi les gambes. 


Amb una cullera, repartiu per sobre les gambes una mica de salsa de gambes. Flamegeu-ho o poseu els plats un moment al forn a gratinar. Serviu i gaudiu!


Podeu trobar més receptes dels Germans Torres aquí.

dilluns, 14 de novembre del 2016

Mousse de xocolata

Aquesta és una de les receptes que fa molts anys que tinc, que em va passar la meva amiga Cesca i que no he canviat mai. La raó de no canviar-la és que difícilment trobi una recepta millor. Així que l'estrany és que encara no l'hagi compartit mai. Ara però ho rectificaré, és una recepta deliciosa i molt esponjosa, tot el que se li pot demanar a una mousse de xocolata.


Ingredients (8 mousse):

150 g de xocolata 70% cacau
200 g de nata muntada
3 cullerades de sucre
3 ous
2 cullerades d'aigua

Preparació:

Poseu la xocolata en un bol que pugui anar al microones o al bany maria. Afegiu-hi 2 cullerades d'aigua. Escalfeu fins que s'hagi fos la xocolata. Reserveu. Vigileu que no es cremi. Separeu les clares dels rovells. Poseu les clares dins el bol de la Keenwood o batedora que tingueu. Munteu les clares a punt de neu. Reserveu. Netegeu el bol de la batedora i poseu-hi els rovells i el sucre.

Munteu-los fins que agafi un color blanquinós.


Arribat aquest punt, afegiu-hi la xocolata fosa (que ja estarà temperada), remeneu amb compte per evitar que s'abaixin els ous.


Incorporeu la clara muntada.


Us recomano que l'afegiu a poc a poc, per tandes, això farà que quedi més esponjós. Finalment afegiu la nata. Feu el mateix que amb la clara, afegiu-la a poc a poc.


Un cop tingueu tots els ingredients barrejats, ja podreu posar la mousse a refredar. Si la voleu servir de forma individual, abans de posar-la a la nevera, repartiu la mousse a les copes o on ho vulgueu servir.

Deixeu unes hores dins la nevera i un cop freda ja la podreu tastar. Bon profit!