Amb les altes temperatures, ve de gust optar per plats lleugers i fàcils de digerir. Les coccions a la planxa o a la brasa esdevenen una opció ideal per gaudir d’àpats saborosos sense complicacions. Avui us proposo fer la recepta d'una salsa mítica del Camp de Tarragona que s'ha estès per tota Catalunya i que ja la incorporem a casa com a pròpia. La podeu utilitzar per a les amanides o xatons, per acompanyar uns espàrrecs, uns bolets... en definitiva, el que vulgueu. Jo he utilitzat la recepta del llibre "La cuina de les àvies" de Jaume Fàbrega.
Ingredients:
2 tomates de penjar
1 cabeça d'alls
20 g d'avellanes torrades (aprox. 24)
1 llesqueta de pa
2-3 pebrots de romesco (nyores) o 1 cullerada de polpa
1-2 cullerades de vinagre
4 ametlles
1 fulla de julivert
200 ml d'oli
Sal i pebre al gust
bitxo (opcional)
Preparació:
Per fer la salsa romescu, cal escalivar les verdures. Poseu les tomates i els alls al forn, a la air fryer, al microones o a la brasa, fins que estiguin cuits. Jo en aquesta ocasió els vaig coure a l'air fryer, on queden genials. Torreu el tros de pa ( jo el vaig torrar també a l'air fryer).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada