dijous, 3 de juliol del 2025

Salsa romesco

 Amb les altes temperatures, ve de gust optar per plats lleugers i fàcils de digerir. Les coccions a la planxa o a la brasa esdevenen una opció ideal per gaudir d’àpats saborosos sense complicacions. Avui us proposo fer la recepta d'una salsa mítica del Camp de Tarragona que s'ha estès per tota Catalunya i que ja la incorporem a casa com a pròpia. La podeu utilitzar per a les amanides o xatons, per acompanyar uns espàrrecs, uns bolets... en definitiva, el que vulgueu. Jo he utilitzat la recepta del llibre  "La cuina de les àvies" de Jaume Fàbrega.

               

Ingredients:

2 tomates de penjar

1 cabeça d'alls

20 g d'avellanes torrades (aprox. 24)

1 llesqueta de pa

2-3 pebrots de romesco (nyores) o 1 cullerada de polpa 

1-2 cullerades de vinagre

4 ametlles

1 fulla de julivert

200 ml d'oli

Sal i pebre al gust

bitxo (opcional)

Preparació:

Per fer la salsa romescu, cal escalivar les verdures. Poseu les tomates i els alls al forn, a la air fryer, al microones o a la brasa, fins que estiguin cuits. Jo en aquesta ocasió els vaig coure a l'air fryer, on queden genials. Torreu el tros de pa ( jo el vaig torrar també a l'air fryer). 

                                                  

Un cop tingueu els ingredients cuits i lleugerament temperats, peleu-los i reserveu-los per preparar la salsa. A continuació, poseu-los en un morter —si voleu seguir la manera tradicional— o en una batedora, juntament amb la resta d’ingredients: avellanes, ametlles, polpa de nyora, vinagre, julivert, pebre, oli i sal. 


Tritureu-ho tot fins a obtenir una salsa espessa i homogènia. Tasteu i rectifiqueu de sal i vinagre si cal.
En un pot se us guardarà força temps a la nevera. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada