Aquesta recepta és un clàssic. Si teniu la brandada (la podeu comprar feta), en un tres i no res podeu tenir un plat boníssim i molt lluït. És ideal per tenir-lo fet i escalfar-lo al forn a l'últim moment.
Ingredients (4 persones):
1 pot de pebrots del piquillo
Brandada de bacallà (feta amb uns 400 g de bacallà dessalat- Recepta)
250 ml de nata per cuinar
2 grans d'all
Oli d'oliva verge, sal i pebre
Preparació:
Elaboració de la salsa:
Reserveu 3 o 4 pebrots del piquillo per preparar la salsa que acompanyarà els pebrots farcits. Comenceu escalfant una paella amb un raig d’oli d’oliva. Quan l’oli sigui calent, afegiu-hi els alls tallats a làmines fines. Quan comencin a enrossir-se lleugerament, incorporeu els pebrots del piquillo reservats i deixeu-los coure a foc suau durant uns minuts, perquè els sabors s’integrin.
A continuació, afegiu-hi la crema de llet i tritureu la preparació fins a obtenir una salsa fina i homogènia, d’un atractiu color vermell.
Torneu a abocar la salsa a la paella i deixeu-la coure uns minuts més perquè agafi consistència. Rectifiqueu de sal i pebre al gust.
Muntatge del plat:
Preescalfeu el forn. Prepareu una safata per enfornar distribuint-hi una capa fina de la salsa de pebrots al fons.
Tot seguit, procediu a farcir els pebrots. El mètode més pràctic és utilitzar una mànega pastissera amb un broquet ample, plena de brandada de bacallà. Ompliu cada pebrot amb la brandada i col·loqueu-los acuradament sobre la salsa dins la safata.
Un cop tots els pebrots estiguin farcits, napeu-los amb una mica més de salsa per sobre. En aquest punt, podeu reservar-los a la nevera fins al moment de servir.
Cocció final:
Abans de servir, escalfeu els pebrots farcits al forn durant uns minuts, el temps just perquè s’escalfin bé i la salsa agafi un lleuger daurat. Els podeu coure també a l'airfryer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada