dissabte, 20 d’abril de 2013

Pastís Dobos

DESAFÍO EN LA COCINAAquest mes les noies del blog "La cocina de Camilni" han proposat un repte dolç. I quin repte!! la idea és que utilitzéssim la mànega pastissera. Quan vaig veure el pastís ja vaig veure que tindria feina!! La recepta l'he tret d'un llibre que tinc a casa "Chocolate" de Rosalba Gioffré. És un llibre per xocoadictes,amb pastissos i altres postres típics de xocolata. Al final el resultat és molt vistós i si us agrada la xocolata...ni us ho dic.

Segons s'explica en el llibre, el pastís com molts altres sorgeix d'un error d'un ajudant del pastisser de Budapest Carl Jòsef Dobos. El que va fer tant famós el pastís va ser la crema de mantega de xocolata, jo particularment el que m'ha cridat sempre l'atenció és la capa de dalt de tot amb caramel. Sembla ser que la va tastar la princesa Sissí i li va agradar tant que es va fer famosa entre tota l'alta societat de l'època.s

Recordeu com sempre que podeu trobar altres versions del pastís al blog "Desafío en la cocina".



Ingredients:

Pel bescuit:

6 ous
135g de sucre
150g de farina                                                                   

Un polsim de sal
Unes gotes d'extracte de vainilla

Per la crema de mantega de xocolata:

100g de cobertura de xocolata 70%
360g de mantega
30g de cacau en pols
125g de sucre glas

Per el caramel:

150g de sucre
6 cullerades d'aigua
6 culleradetes de suc de llimona

Preparació:


Primer de tot prepareu les capes de bescuit. Aquest pastís es caracteritza per tenir-ne 6. Jo com sempre he utilitzat la cooking chef. Poseu en un bol les clares d'ou amb la meitat del sucre i munteu-les a punt de neu. Reserveu-les. Poseu en un bol els rovells i la resta del sucre i bateu-les fins que quedin d'un color més clar, blanquinoses. Afegiu-hi la farina amb la sal a poc a poc, juntament amb la vainilla i finalment les clares muntades. Afegiu les clares amb moviments envolvents.
Preescalfeu el forn a 180º. Agafeu tires de paper de forn i dibuixeu a cada safata 2 cercles d'uns 20cm. Feu el mateix en 3 papers, amb la qual cosa, acabareu amb 6 discs de bescuit. Amb una mànega pastissera repartiu la massa sobre els cercles i enforneu-los per tandes uns 5-7 minuts.


Prepareu ara la crema de mantega de xocolata. Foneu la xocolata al microones i deixeu que perdi una mica de temperatura. Treballeu la mantega amb unes barilles, afegiu-hi el cacau, el sucre glas i la xocolata desfeta. Barregeu fins que quedi una massa homogènia.
Poseu una base de descuit sobre un plat o base i unteu per sobre amb la crema de xocolata. Poseu a sobre una altra capa de bescuit. Torneu-la a untar amb crema de mantega. Feu el mateix fins que hagueu acabat amb 5 de les 6 capes. Unteu amb la crema de xocolata la part de dalt del pastís i els laterals. Amb la crema sobrant, decoreu com més us agradi els laterals, jo vaig fer unes flors i també en vaig posar 8 repartides a dalt per aguantar la última capa caramelitzada.




Per la capa caramelitzada, talleu en 8 parts iguals la base de bescuit que havíeu reservat. Prepareu al caramel amb els ingredients. Poseu-los en un cassó al foc i quan comenci a agafar un color marronós, unteu amb ell els triangles de bescuit. La primera capa veureu que el bescuit l'absoreix. Haureu de fer una segona capa i aquesta quedarà brillant. Si us queden puntes de caramel talleu-les amb un ganivet. Disposeu els triangles de bescuit sobre el pastís com un ventall.



37 comentaris:

  1. Te quedo muy bonita! me gusta mucho la decracion que le has puesto con la manga! un beso :)

    ResponElimina
  2. Wow, qué decoración más buena y el relleno se ve tan jugosito... Muy bonita. Bsito

    ResponElimina
  3. T'ha quedat preciosa, déu ni do la feina que ens ha portat però crec que ha estat un gran descobriment aquest pastís. Enhorabona

    Petons

    ResponElimina
  4. Como te manejas con la manga pastelera,eh? (que envidia sana)..te ha quedado preciosa!!:)

    ResponElimina
  5. Hola Sussi, t'ha quedat genial!!! Mare meva, quina decoración més bonica!! Ja m'agradaria a mi fer servir la maniga com tu!! MAre meva, espectacular la tarta!! Repte superadissim!!! Un petonas i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. que bonita te ha quedado,me entras ganas de comerme un trocito..besos

    ResponElimina
  7. ÇTe quedó muy bonita y la decoración con manga genial
    besitos

    ResponElimina
  8. La manga muy bonita... me ha gsutado como te ha quedado...

    ResponElimina
  9. Ufff que ricura, y una presentacion estupenda. Besos

    ResponElimina
  10. TE HAS CURRADO LO DE LA MANGA PASTELERA???
    SE VE MUY BONITA, UN BESO

    ResponElimina
  11. Te ha quedado preciosa, con un corte divino, y una presentacion de lo mas estupenda, esta muy completa y rica. Miles de besicos

    ResponElimina
  12. otra tarta dobos espectacular!!! un gran desafio,¿verdad?,, un biko

    ResponElimina
  13. Preciosa! Te ha quedado estupenda, muy muy bonita, y el corte espectacular. De 10!!!

    Besos

    ResponElimina
  14. Preciosa!! y que buenisima pinta por favor!!

    ResponElimina
  15. que chulaa!!
    ja veig que lo de la manega es lo teu!..petons

    ResponElimina
  16. Madre mía qué domiio de la manga, y eso que pedíamos poquito.
    Tiene una pinta increible chiquilla, vaya arte que tienes con la repostería

    ResponElimina
  17. Que bonita, desde luego te ha quedado impresionante ;)

    ResponElimina
  18. Jopeta nena que boooona, petonets compi

    ResponElimina
  19. Pero que riquisima, te ha quedado preciosa.

    ResponElimina
  20. Te ha quedado muy bonita,quien cogiera un cachito ahora ,mismito....Besets.

    ResponElimina
  21. Una tarta preciosa te ha quedado, enhorabuena
    Un abrazo

    ResponElimina
  22. El corte ha quedado estupendo, ahora mismo de postre me comería un buen trozo :o)
    Besos,
    palmira

    ResponElimina
  23. M' encanta el treball de la manga pastelera! ha quedat preciosa.

    ResponElimina
  24. Que decoracion mas chula con la manga!

    ResponElimina
  25. que bonita! el bizcocho tiene pinta de muy jugoso!!

    ResponElimina
  26. OStres, espectacular!!! l'any passat vam anar uns dies a Budapest i aquest pastís estava a totes les pastisseries, molt i molt típic!

    ResponElimina
  27. que bonita te quedó, y la crema de chocolate se ve espectacular!!!un beso.

    ResponElimina
  28. que bona pinta!!!! m'ha agradat molt el teu pastís Dobos!!!! bstsssss

    ResponElimina
  29. Te ha quedado preciosa y la decoración genial. Besos

    ResponElimina
  30. Pero qué maravilla de tarta, es perfecta.Besos.

    ResponElimina
  31. Ai guapa, mira que tard que vaig comentant, però ja saps que he estat fora i vaig al meu ritme. La veritat és que et va quedar molt maca, m'ha agradat molt la teva decoració,
    Un petó.

    ResponElimina