Segons s'explica en el llibre, el pastís com molts altres sorgeix d'un error d'un ajudant del pastisser de Budapest Carl Jòsef Dobos. El que va fer tant famós el pastís va ser la crema de mantega de xocolata, jo particularment el que m'ha cridat sempre l'atenció és la capa de dalt de tot amb caramel. Sembla ser que la va tastar la princesa Sissí i li va agradar tant que es va fer famosa entre tota l'alta societat de l'època.s
Recordeu com sempre que podeu trobar altres versions del pastís al blog "Desafío en la cocina".
Ingredients:
Pel bescuit:
6 ous
135g de sucre
150g de farina
Un polsim de sal
Unes gotes d'extracte de vainilla
Per la crema de mantega de xocolata:
100g de cobertura de xocolata 70%
360g de mantega
30g de cacau en pols
125g de sucre glas
Per el caramel:
150g de sucre
6 cullerades d'aigua
6 culleradetes de suc de llimona
Preparació:
Primer de tot prepareu les capes de bescuit. Aquest pastís es caracteritza per tenir-ne 6. Jo com sempre he utilitzat la cooking chef. Poseu en un bol les clares d'ou amb la meitat del sucre i munteu-les a punt de neu. Reserveu-les. Poseu en un bol els rovells i la resta del sucre i bateu-les fins que quedin d'un color més clar, blanquinoses. Afegiu-hi la farina amb la sal a poc a poc, juntament amb la vainilla i finalment les clares muntades. Afegiu les clares amb moviments envolvents.
Preescalfeu el forn a 180º. Agafeu tires de paper de forn i dibuixeu a cada safata 2 cercles d'uns 20cm. Feu el mateix en 3 papers, amb la qual cosa, acabareu amb 6 discs de bescuit. Amb una mànega pastissera repartiu la massa sobre els cercles i enforneu-los per tandes uns 5-7 minuts.
Prepareu ara la crema de mantega de xocolata. Foneu la xocolata al microones i deixeu que perdi una mica de temperatura. Treballeu la mantega amb unes barilles, afegiu-hi el cacau, el sucre glas i la xocolata desfeta. Barregeu fins que quedi una massa homogènia.
Poseu una base de descuit sobre un plat o base i unteu per sobre amb la crema de xocolata. Poseu a sobre una altra capa de bescuit. Torneu-la a untar amb crema de mantega. Feu el mateix fins que hagueu acabat amb 5 de les 6 capes. Unteu amb la crema de xocolata la part de dalt del pastís i els laterals. Amb la crema sobrant, decoreu com més us agradi els laterals, jo vaig fer unes flors i també en vaig posar 8 repartides a dalt per aguantar la última capa caramelitzada.Per la capa caramelitzada, talleu en 8 parts iguals la base de bescuit que havíeu reservat. Prepareu al caramel amb els ingredients. Poseu-los en un cassó al foc i quan comenci a agafar un color marronós, unteu amb ell els triangles de bescuit. La primera capa veureu que el bescuit l'absoreix. Haureu de fer una segona capa i aquesta quedarà brillant. Si us queden puntes de caramel talleu-les amb un ganivet. Disposeu els triangles de bescuit sobre el pastís com un ventall.
Te quedo muy bonita! me gusta mucho la decracion que le has puesto con la manga! un beso :)
ResponEliminaWow, qué decoración más buena y el relleno se ve tan jugosito... Muy bonita. Bsito
ResponEliminaT'ha quedat preciosa, déu ni do la feina que ens ha portat però crec que ha estat un gran descobriment aquest pastís. Enhorabona
ResponEliminaPetons
Como te manejas con la manga pastelera,eh? (que envidia sana)..te ha quedado preciosa!!:)
ResponEliminaHola Sussi, t'ha quedat genial!!! Mare meva, quina decoración més bonica!! Ja m'agradaria a mi fer servir la maniga com tu!! MAre meva, espectacular la tarta!! Repte superadissim!!! Un petonas i bon cap de setmana!
ResponEliminaque bonita te ha quedado,me entras ganas de comerme un trocito..besos
ResponEliminaÇTe quedó muy bonita y la decoración con manga genial
ResponEliminabesitos
La manga muy bonita... me ha gsutado como te ha quedado...
ResponEliminate ha quedado preciosa!
ResponEliminaUfff que ricura, y una presentacion estupenda. Besos
ResponEliminamolt maca!!!
ResponEliminapetons compi
TE HAS CURRADO LO DE LA MANGA PASTELERA???
ResponEliminaSE VE MUY BONITA, UN BESO
Te ha quedado preciosa, con un corte divino, y una presentacion de lo mas estupenda, esta muy completa y rica. Miles de besicos
ResponEliminaotra tarta dobos espectacular!!! un gran desafio,¿verdad?,, un biko
ResponEliminaPreciosa! Te ha quedado estupenda, muy muy bonita, y el corte espectacular. De 10!!!
ResponEliminaBesos
Preciosa!! y que buenisima pinta por favor!!
ResponEliminaque chulaa!!
ResponEliminaja veig que lo de la manega es lo teu!..petons
Madre mía qué domiio de la manga, y eso que pedíamos poquito.
ResponEliminaTiene una pinta increible chiquilla, vaya arte que tienes con la repostería
Que bonita, desde luego te ha quedado impresionante ;)
ResponEliminaJopeta nena que boooona, petonets compi
ResponEliminaPero que riquisima, te ha quedado preciosa.
ResponEliminaTe ha quedado muy bonita,quien cogiera un cachito ahora ,mismito....Besets.
ResponEliminaUna tarta preciosa te ha quedado, enhorabuena
ResponEliminaUn abrazo
El corte ha quedado estupendo, ahora mismo de postre me comería un buen trozo :o)
ResponEliminaBesos,
palmira
M' encanta el treball de la manga pastelera! ha quedat preciosa.
ResponEliminaQue decoracion mas chula con la manga!
ResponEliminaque bonita! el bizcocho tiene pinta de muy jugoso!!
ResponEliminaÉs molt bonica i té una pinta increible!!
ResponEliminate ha quedado muy bonita un beso
ResponEliminaPreciosa y se ve riquísima.
ResponEliminaUn besito.
Realmente deliciosa
ResponEliminaOStres, espectacular!!! l'any passat vam anar uns dies a Budapest i aquest pastís estava a totes les pastisseries, molt i molt típic!
ResponEliminaque bonita te quedó, y la crema de chocolate se ve espectacular!!!un beso.
ResponEliminaque bona pinta!!!! m'ha agradat molt el teu pastís Dobos!!!! bstsssss
ResponEliminaTe ha quedado preciosa y la decoración genial. Besos
ResponEliminaPero qué maravilla de tarta, es perfecta.Besos.
ResponEliminaAi guapa, mira que tard que vaig comentant, però ja saps que he estat fora i vaig al meu ritme. La veritat és que et va quedar molt maca, m'ha agradat molt la teva decoració,
ResponEliminaUn petó.