concurs |
El resultat, és un pa espectacular, sobretot visualment, pel que he vist hi ha multitud de formes de trenes, ho he triat una trena de sis braços i us poso aquí un enllaç tret també del blog de l'Abril de com fer-lo.
http://www.youtube.com/watch?v=iEabr6YUsFc&feature=related
450g de farina de força
160g d'aigua
12'5g de llevat fresc
1'5 cullerades de mel
2 ous
60g d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal
Sèsam
Jo per fer la massa ho he fet a la cooking chef, podeu fer-ho a mà o amb qualsevol altre robot que amassi. Poseu en el bol de l'amassadora, la barreja de la massa mare, l'oli, 1'5 ous batuts (reserveu 1/2 ou per pintar el pa) i la farina de força barrejada amb la sal. Aneu amassant la mescla, s'ha de desenganxar de les parets i ha de formar-se una pilota elàstica. Deixeu-la en el bol coberta per un drap de cuina i deixeu-lo llevar. Trigarà una hora aproximadament. Passat aquest temps talleu la massa en 6 trossos iguals i estireu-los en forma de cilindre. Enganxeu les puntes dels cilindres.
Treneu-los com us indica el vídeo que us he posat més amunt.
Ingredients:
450g de farina de força
160g d'aigua
12'5g de llevat fresc
1'5 cullerades de mel
2 ous
60g d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal
Sèsam
Preparació:
Primer de tot prepareu la massa mare. En un bol, poseu l'aigua una mica calenta, la mel i el llevat fresc. Deixeu actuar el llevat uns 10-15 minuts fins que veieu que surten unes bombolletes a la superfície de l'aigua.Jo per fer la massa ho he fet a la cooking chef, podeu fer-ho a mà o amb qualsevol altre robot que amassi. Poseu en el bol de l'amassadora, la barreja de la massa mare, l'oli, 1'5 ous batuts (reserveu 1/2 ou per pintar el pa) i la farina de força barrejada amb la sal. Aneu amassant la mescla, s'ha de desenganxar de les parets i ha de formar-se una pilota elàstica. Deixeu-la en el bol coberta per un drap de cuina i deixeu-lo llevar. Trigarà una hora aproximadament. Passat aquest temps talleu la massa en 6 trossos iguals i estireu-los en forma de cilindre. Enganxeu les puntes dels cilindres.
Treneu-los com us indica el vídeo que us he posat més amunt.
Deixeu reposar la massa 25 minuts. Passat aquest temps, pinteu-lo amb l'ou que havíeu reservat i escampeu per sobre les llavors de sèsam.
Poseu-lo al forn preescalfat a 180º durant aproximadament uns 30 minuts. Si se us dora i veieu que no està cuit de sota ( com hem va passar a mi) tapeu-lo amb un full de paper de plata i poseu el forn en la posició de només calor a baix.
El sèsam li dona un gust molt bo.
Crec que és un pa ideal per menjar amb alguna cosa a sobre com una torradeta. Jo el vaig acompanyar amb una mica de tapenade i uns ous de guatlla. Molt suau, tou i gustós. Com que m'ha encantat aniré provant els diferents trenats!!
Poseu-lo al forn preescalfat a 180º durant aproximadament uns 30 minuts. Si se us dora i veieu que no està cuit de sota ( com hem va passar a mi) tapeu-lo amb un full de paper de plata i poseu el forn en la posició de només calor a baix.
El sèsam li dona un gust molt bo.
Crec que és un pa ideal per menjar amb alguna cosa a sobre com una torradeta. Jo el vaig acompanyar amb una mica de tapenade i uns ous de guatlla. Molt suau, tou i gustós. Com que m'ha encantat aniré provant els diferents trenats!!
Ole!!! m'ha encantat que hagis fet una recepta del blog...poca gent s'ha decantat per aquesta opció. A mi m'ajuda per veure que les eceptes están ben explicades i es poden seguir... Gracies doncs per escollir a mès una recepta jueua, una cultura que em te seduida!!!
ResponEliminaSi la Challah es boníssima i surt molt bè!
Gràcies per participar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i per dedicar-me l'entrada!
gràcies a tu, m'encanten les receptes que fas d'arreu!! feliç aniversari!
Eliminaoh, quina bona idea, Sussi! I ha de ser boníssim, aquest pa! Bon homenatge per la Mon.
ResponEliminaÉs molt maco i bo. Una abraçada!!
EliminaQue maravilla de pan, el trenzado es precioso y el color que tiene es delicioso. Me ha encantado, besos!!
ResponEliminaA la vista es espectacular!
EliminaOh! a l'última foto es veu super esponjós. I aquest toc de mel, què bo!
ResponEliminaSi és boníssim i molt suau! petons!
EliminaOh, t'ha quedat preciós!!!
ResponEliminaO amb el gustet de la mel ha de ser boníssim...
Gràcies Gemma la mel de debó que li dona un toc.Una abraçada!
EliminaQue preciosidad de pan!!!
ResponEliminaEs muy vistoso!gracias Begoña
EliminaUna receta genial, un saludo de www.cocinandoentrefogones.blogspot.com
ResponEliminaMe encanta verte por aquí Leire gracias y un abrazo!!
EliminaQue rico, me encanta la receta. Besos
ResponEliminaGracias Trini, besicos!!
Eliminauhmmmm la miga se ve superior! y no me preguntes porqué pero me encantan los panes trenzados, asi sin más! besitos
ResponElimina