diumenge, 21 de desembre del 2014

Galetes de Nadal

Quan vaig veure aquestes galetes al blog de la Mónica Ensucra't, em va faltar temps per fer-les. Evidentment són molt nadalenques i per tant vistoses, ara les haureu de fer per corroborar que estan boníssimes!!!!!

Ingredients (60 galetes):

Per les galetes

250g de mantega (temperatura ambient)
200g de sucre llustre
1 ou
1 rovell d'ou
650g de farina
2 cullerades de llet
Esència de vainilla
Colorant verd i vernell

Per la glaça
1 clara d'ou
200g de sucre llustre
Unes gotes de suc de llimona
Decoració al gust

Preparació:

Posem el el bol de la Batedora de barnilles (Kenwood), la mantega i el sucre llustre. Ho batem fins que obtinguem una mescla cremosa. Afegim a poc a poc amb la batedora en marxa, l'esencia de vainilla, l'ou i rovell d'ou batuts.

Quan ho tinguem tot amalgamat, afegim la farina tamisada i la llet.


Canviem les barnilles per el ganxo d'amassar. Ho deixem en marxa mitjana fins que tinguem la massa preparada.

En aquest punt, dividim la massa en dues.


Afegirem a cadascuna de les masses un colorant. En una verd i a l'altra vermell. Jo utilitzo colorant en gel Wilton (no feu servir líquids). Heu d'anar amassant fins que quedi ben impregnat del colorant i tingueu el to desitjat.


Amb un corró, estireu la massa fins que quedi un gruix aproximat d'uns 5 mm. Poseu la massa sobre una plata de forn i haurà de reposar a la nevera uns 45 minuts.
Un cop hagi reposat la massa, ja podrem començar a fer les galetes. Preescalfarem el forn a 180º. Amb uns talladors en aquest cas de temàtica nadalenca, anirem tallant les galetes.


A mesura que les anem tallant, les anem col·locant sobre una plata de forn. Quan estigui el forn calent les courem amb calor a dalt i baix  i ventilador, segon pis del forn. Les deixarem coure un 12 minuts. Quan estiguin cuites les deixem refredar fora del forns sobre una reixa.
Mentre es van coent les galetes, podeu preparar la glaça. En un bol poseu la clara de l'ou i afegiu-hi el sucre llustre i uns gotes de llimona.


Remeneu fins que tingueu una pasta homogènia. Reserveu la glaça en una mànega pastissera amb una broqueta de forat petit. Quan les galetes estiguin fredes, podeu resseguir amb la glaça el contorn de les galetes i decorar-les amb anissos, cristallets de colors... (al Lidl en trobareu un munt).
Ompliu les taules de Nadal de color amb aquestes delicioses galetes!!!!!!

4 comentaris:

  1. T'han quedat genials...quin color més intens!!! I tens raó...són boníssimes! M'ha fet molta il·lusió veure que les has preparat! Una abraçada i Bones Festes Sussi!

    ResponElimina
  2. no m'han quedat tan be com a tu però poc a poc.... bones festes!!

    ResponElimina
  3. Molt maques, jo m'haig d'estrenar a fer-les de colors, a veure com em queden. Petons. Yolanda.

    ResponElimina