dimarts, 16 de desembre del 2014

Torró de xocolata i xixona

Ja tenim el Nadal a la cantonada i comencem amb les propostes per aquests dies de festa. Avui us porto un torró molt festiu, decorat amb pols d'or. El farcit és de xocolata i xixona, deliciós!!!


Ingredients (3 torrons allargats):

120ml de nata 35%
150g de torró de xixona
260g de xocolata negra
25g de sucre invertit
Xocolata negra per banyar el motllo

Preparació:

Per començar, haureu de banyar els motllos de torró. El millor són els motllos especials per xocolata. Escalfeu la xocolata al microones, sempre mirant de no escalfar massa la xocolata. Recordeu que la temperatura ideal per tal que fongui bé i que quedi brillant, són 40-45º i després s'ha de refredar sobre una superfície fins que baixi a uns 32º. En aquest punt ja podem escampar per sobre els motllos la xocolata. Tombarem el motllo per tal que quedi tot recobert per la xocolata i el girarem cap per avall per enretirar la xocolata sobrant. Ha de quedar una capa fina de xocolata. Un cop banyat el motllo, el poden posar a la nevera fins el moment que s'utilitzarem.






Ara ja podrem anar per preparar el farcit. En un bol que pugui anar al microones, posarem 100g de torró de xixona (50g els reservarem per més tard) i la nata. 


Ho triturarem tot amb la batedora. Afegim el sucre invertit i ho escalfem al microones (fins un 75º). Afegim la xocolata (ha de ser de bona qualitat), i ho remenem amb una llengua o unes barnilles.





Quan ho tinguem tot ben integrat, afegirem el torró de xixona (50g o més si volem que es noti molt el gust) a trossets.




Ho remenem tot bé amb una llengua. Ja podem farcir els motllos que teníem a la nevera, banyats de xocolata. No farciu els motllos fins a dalt de tot ja que caldrà fer una última capa de segellat amb xocolata desfeta un cop el farcit s'hagi refredat. Poseu el torró a la nevera. Quan estigui fred, podreu acabar el torró. Poseu xocolata un altre cop a fondre i cobriu el farcit de xocolata i xixona amb la xocolata desfeta. Anivelleu amb un ganivet i deixeu refredar. Un cop fred, ja podreu treure el torró dels motllos. En aquesta ocasió per diferenciar-los d'altres de xocolata, els he banyat amb pols d'or (opcional). 




2 comentaris: