dimecres, 10 de juny de 2015

Flam de mató

Aquest mes la proposta de La Cocina Typical Spanish és el formatge. #comequesoquesabeabesos. Cal dir que de petita poques receptes amb formatge recordo, si més no que en fos el protagonista. No anava més enllà dels gratinats. El que si recordo és l'afició que teníem a casa de comprar mató, aquest formatge fresc deliciós que a casa sempre s'acompanyava amb una mica de mel. Així que què millor que fer un flam de mató. La meva àvia Rita tenia una recepta boníssima de flam i he pensat que afegir-hi el mató que tant agrada a la meva mare seria una bona manera d'utilitzar aquest formatge tant típic a casa nostra.


Ingredients (1l de flam):

200 g de mató
100 g de sucre
300 g de llet
250 g de nata líquida
1 sobre de quallada (Royal)
Sucre cremat (8 cullerades soperes de sucre i 2 cullerades sopera d'aigua)

Preparació:

Mentre comenceu a preparar el flam, podeu encendre el forn a 180º. La preparació d’aquest flam és ben senzilla. En un bol gros, posem tots els ingredients, el mató, el sucre, la llet, la nata líquida i el sobre de quallada. Ho passem tot per la batedora fins que el mató estigui ben desfet. Ara prepararem el sucre cremat. Si teniu sucre cremat (caramel) de comercialització, us podeu saltar aquest pas. Si no, poseu el sucre amb l’aigua en un pot al foc i deixeu que es fongui, quan agafi un color daurat, ja el tindreu a punt. No cal que remeneu amb cullera mentre s’està desfent, només cal moure una mica el pot per aconseguir que l’escalfor del foc es reparteixi. Un cop el tingueu al punt, el podeu repartir pel fons del motllo o motllos que vulgueu utilitzar. Aboqueu-hi per sobre la barreja de mató. Agafeu una plata de forn de parets altes i poseu-hi dos dits d’aigua. A dins, poseu-hi el motllo amb el flam i coeu-ho al bany maria durant una mitja hora. Quan estigui cuit, enretireu-lo del forn i deixeu-ho refredar. Poseu-lo a la nevera fins el moment de servir. Decoreu-lo al gust i a gaudir-ne!

9 comentaris:

  1. Quin flam més bó! A casa en menjàvem quan era petita però fa anys que no en veig!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  2. Una meravella de recepta!
    Desde la cocina typical spanish agradecemos tu participación en el reto de este mes y esperamos verte en el próximo.
    Un beso

    ResponElimina
  3. T'ha quedat un flam amb una textura espectacular!

    ResponElimina
  4. Se ve una cremosidad, textura... vamos que yo que no soy de flan voy a ir a por ella. Felicidades

    ResponElimina
  5. Babeando estoy solo de verlo...que bueno!! Bs.

    ResponElimina
  6. mmm que cremoso y delicioso parece, me encanta y tengo que hacerlo.Un besito, http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/

    ResponElimina