Amb el bon temps sembla que ve de gust menjar un arrosset després de la platja o la piscina. Avui us porto un arrós negre. Segons la comarca es fa de diferent manera. A l'Empordà el negre de l'arrós sovint no és de la tinta del calamar sinó del sofregit que es fa molt a poc a poc fins que queda quasi negre. A altres llocs, s'afegeix tinta de calamar. Ho he fet un max-mix. Un bon sofregit a foc baix i una mica de tinta de sèpia. La veritat és que la tinta li dona un gust a mar molt característic i boníssim.
Ingredients:
2 sèpies2 calamars
4 gambes grosses o 8 mitjanes
350g d'arrós
3 cebes
1 tomata madura
2 grans d'all
1 sobre de tinta congelada o la de la sèpia
Caldo de peix (1 litre aprox)
Oli d'oliva verge
Sal
Preparació:
Primer de tot netegeu la sèpia i el calamar. Talleu-los a trossets. Poseu la cassola al foc amb oli i quan estigui calent, afegiu-hi la sèpia i el calamar. Quan estigui cuit, enretireu-los del foc. En el mateix oli, coeu la ceba ratllada. Heu de coure-la a foc baix fins que quedi d'un color daurat. Quan estigui daurada, afegiu-hi la tomata i acabeu el sofregit, pot trigar una hora.
Afegiu la sèpia i el calamar i la tinta. Remeneu-ho tot bé.
Amb el foc mitjà, afegiu al sofregit l'arrós. Remeneu-ho tot i deixeu-ho rossejar tot plegat uns minuts. Mentre, escalfeu el caldo de peix. Quan tingueu l'arrós ben sofregit, afegiu el caldo a poc a poc, a mesura que en vagi necessitant. Quan falti poc per que estigui cuit, poseu les gambes i deixeu coure fins que estigui cuit l'arrós. No el deixeu refredar i emplateu.
Hi ha mil receptes d'arròs negre i crec que totes són boníssimes tot i que differents!
ResponEliminaAquest es veu espectacular, ara mateix per dinar si en tingues un plat ,...
Petons i bona setmana
Palmira
Si hi ha un munt de maneres de fer-lo!
Eliminayo le quito la tinta y para mi estupendo ,claro que ya no seria lo mismo
ResponEliminabs
vaya que buena pinta ummm, besos!
ResponEliminaquina bona pinta!!! ja sento la oloreta... !!! petons
ResponEliminaHola,
ResponEliminaYa se lo que voy a hacer pasado mañana para comer, porque mañana es lunes y poco recomendable comprar pescado, tiene que estar de muerte.
Saludos,