dimecres, 15 de juliol del 2015

Bunyols de vent farcits de maduixa, finalista concurs Bonpreu

El passat dilluns el grup Bonpreu va fer entrega dels premis d'enguany al setzè concurs de cuina. Aquesta recepta de bunyols va quedar finalista amb la qual cosa ja de per si em va fer molta il·lusió. També em va fer il·lusió que el premi se'l quedés la Marina del bloc Tapa't de Tapes!! que millor que una col·lega per que guanyi en la categoria, FElicitats Marina! En aquesta ocasió l'acte es va fer al Teatre Goya de Barcelona, amb una posada en escena molt acurada, tot l'acte amenitzat per l’orquestrina Bonpreu-Esclat i en Pepino Pascual que ens va fer passar a tots una bona estona. El jurat estava format per: Pere Tàpias,en Pep Nogué, la Magda Carlas i en Josep Sucarrats. Les receptes guanyadores van ser:

Millor primer plat: Tàrtar de sorell, cogombre, alvocat i sorbet de tomàquet de Jessica Sánchez Toro.
Millor segon plat: Arròs en xapadillo d’anguila de Neus Turón Franch.
Millors postres: Pomes al forn amb cor de xocolata blanca sobre galeta cruixent de Marina Antúnez Ferrer.
Millor foto de recepta: Per a la Míriam Isidoro Gálvez.



Ingredients:
Premi finalistes

Pels bunyols de vent:

250ml de llet
150g de farina
100g de mantega
3/4 ous
Un polsim de sal
Oli d'oliva per fregir
Un grapat de maduixes

Pel coulis de maduixa:

150g de maduixes
2 cullerades de sucre

Preparació:

Primer de tot prepareu els bunyols de vent. Primer de tot poseu en un cassó la llet, la mantega i el polsim de sal. Poseu-lo al foc fins que es desfaci la mantega, vigileu que no bulli. 


Afegiu de cop la farina fora del foc i remeneu. Torneu-la a posar a coure a foc baix i aneu remenant fins que es desenganxi dels costats. Enretireu-la del foc i deixeu-la temperar. Afegiu els ous a la massa d'un en un. Deixeu refredar la massa.


Mentre es refreda la massa, podeu fer el coulis. Talleu les maduixes i poseu-les dins el bol de la batedora. Tritureu-les. Poseu-les en un cassó al foc i afegiu-hi el sucre.


Deixeu coure uns minuts fins que veieu que ha agafat consistència de xarop. Reserveu. Un cop estigui freda la massa dels bunyols, poseu un cassó al foc amb oli d'oliva i quan estigui calent aneu afegint boles de massa. Per fer les boles podeu fer-ho amb dues culleretes petites o amb les mans, poseu al mig un tros de maduixa.


Si us ha quedat bé la massa veureu que no us farà falta donar-los-hi la volta, quan estan dauradetes elles mateixes es donen la volta. Quan les traieu de l'oli, poseu-les sobre paper absorbent i després passeu-les per una barreja de sucre i canyella. Emplateu-los acompanyats del coulis de maduixa.

1 comentari:

  1. Enhorabona per aquest premi! Ben merescut aquests bunyols els apunto pel proper any!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina