dimecres, 10 d’agost de 2016

Lemon pound cake

Quan arriba la calor no sempre ens ve de gust menjar postres contundents. És per això que en aquesta ocasió proposem unes postres suaus i refrescants tot i ser un bescuit. Es tracta d'una recepta que podem trobar en els cafès Starbucks. És ideal per acompanyar un bon cafè o unes postres després d'un àpat lleuger. El glassejat que decora el bescuit aporta un bon toc de llimona al conjunt. Si voleu, podeu acompanyar-lo d'una bola de gelat de vainilla. 


Ingredients:

    320 g de farina
    3 g de llevat
    3g de bicarbonat
    4 g de sal
    5 ous
    330 g de sucre
    50 g de mantega a temperatura ambient
    2 culleradetes de concentrat de vainilla
    130 ml de suc llimona
    200 ml d'oli d'oliva
    Ratlladura d'1'5 llimones

 Ingredients pel glassejat:

    130 gr de sucre glass
    3 cullerades de llet
    1 cullerada de suc de llimona

Preparació:

Preescalfem el forn a 200º i engreixem un motllo de plum cake de 30x10 cm. Tamisem en un bol gros, la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal. Reservem. En un altre bol posem els ous, la mantega, el sucre, la vainilla i el suc de llimona. Ho barregem tot bé fins que quedin tots els ingredients ben integrats. 

Afegim aquesta mescla humida a la mescla que havíem fet anteriorment seca, de la farina. Barregem bé tots els ingredients. Afegim a aquesta mescla l'oli i la ratlladura de llimona. Tornem a barrejar. Bolquem la mescla dins el motllo que teníem reservat i engreixat. 


Ho introduïm al forn i baixem la temperatura a 180º. Posem el bescuit a la posició 2 del forn. Deixem coure uns 45 minuts o fins que a l'introduir un escuradents, aquest surti net. Un cop cuit enretirem del forn i deixem refredar una mica. Treiem del motllo i el posem en una plata. Ara podem preparar el glassejat de llimona. En un bol, barregem tots els ingredients, si veiem que ens queda molt espès, podem afegir una mica més de llet. Escampem el glassejat i deixem que s'assequi una mica. 


Recepta publicada a la revista Forn d'Anells de Fornells de la Selva.

2 comentaris:

  1. Els bescuits de llimona m'encanten, i aquests pound cakes sempre queden bé, així que és èxit assegurat! un petó!

    ResponElimina
  2. Visca les llimones!!!! Són bones per a tot i aquest cake té una pinta que enamora!! ♥
    Petons

    ResponElimina