Quan
arriba la calor no sempre ens ve de gust menjar postres contundents.
És per això que en aquesta ocasió proposem unes postres suaus i
refrescants tot i ser un bescuit. Es tracta d'una recepta que podem
trobar en els cafès Starbucks. És ideal per acompanyar un bon cafè
o unes postres després d'un àpat lleuger. El glassejat que decora
el bescuit aporta un bon toc de llimona al conjunt. Si voleu, podeu
acompanyar-lo d'una bola de gelat de vainilla.
Ingredients:
320 g de
farina
3 g de
llevat
3 g de
bicarbonat
4 g de
sal
5 ous
330 g de
sucre
50 g de
mantega a temperatura ambient
2
culleradetes de concentrat de vainilla
130 ml de
suc llimona
200 ml
d'oli d'oliva
Ratlladura d'1,5 llimones
Ingredients pel glacejat:
130 g de
sucre llustre
3
cullerades de llet
1 cullerada de suc de llimona
Preparació:
Preescalfeu el forn a 200° i engreixeu un motlle de plum cake de 30x10 cm.
Tamiseu en un bol gros, la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal.
Reserveu. En un altre bol poseu els ous, la mantega, el sucre, la
vainilla i el suc de llimona. Barregeu tot bé fins que quedin
tots els ingredients ben integrats.
Afegiu aquesta mescla humida a la
mescla que havíeu fet anteriorment seca, de la farina. Barregeu bé
tots els ingredients. Incorporeu a aquesta mescla l'oli i la ratlladura
de llimona. Torneu a barrejar. Bolqueu la mescla dins el motlle que
teníeu reservat i engreixat.
Intruïu el motlle dins el forn i baixeu la
temperatura a 180°. Poseu el bescuit a la posició 2 del forn.
Deixeu coure uns 45 minuts o fins que en introduir un escuradents,
aquest surti net. Un cop cuit enretirem del forn i deixem refredar
una mica. Traieu del motlle i poseu-lo en una plata de servir. Ara podeu preparar el glacejat de llimona. En un bol, barregeu tots els
ingredients, si veieu que ens queda molt espès, podeu afegir una
mica més de llet. Escampeu el glacejat i deixeu que s'assequi una
mica, abans de servir.
Recepta publicada a la revista Forn d'Anells de Fornells de la Selva.
Els bescuits de llimona m'encanten, i aquests pound cakes sempre queden bé, així que és èxit assegurat! un petó!
ResponEliminaVisca les llimones!!!! Són bones per a tot i aquest cake té una pinta que enamora!! ♥
ResponEliminaPetons