dissabte, 27 d’agost del 2016

Melmelada d'ablbercocs i préssec

Aprofitant el bon moment de la fruita de proximitat, us proposo una melmelada combinada. Com que a mi m'agrada molt trobar trossets de la fruita en les melmelades, he deixat força grossos els trossos de préssec. L'albercoc es desfà abans i al ser una mica més àcid li dóna un toc especial al dolç del préssec. Us la recomano, aprofiteu els fruits de temporada!!



Ingredients:

500g d'albercocs
500g de préssecs
600g de sucre

Preparació:

Peleu els préssecs i els albercocs i talleu-los a talls petits. Poseu-los en un bol gros tallats a quadradets, afegiu-hi el sucre. 
 
Deixeu-lo mínim una hora per tal que les fruites deixin anar el suc.




Poseu ela fruita en una cassola i poseu-ho al foc. Quan comenci a bullir, abaixeu el foc. Si treu escuma, enretireu-la amb una cullera. Deixeu coure i quan veieu que estigui una mica tou el préssec, tritureu-ho amb una batedora. Tritureu segons us agradi trobar més o menys la fruita, a mi m'agrada trobar trossets, per tant no ho trituro massa.


Deixeu coure fins que al posar la melmelada en un platet, aquesta li costi relliscar. No us fixeu en la consistència ja que un cop es refreda, espesseix. Poseu-lo en pots i tapeu-los. Si no l'heu de guardar massa temps, en calent quan hagueu tapat els pots doneu-li la volta i amb la calor de la melmelada ja farà el vuit. Si per contra la penseu guardar força temps, esterilitzeu els pots al bany maria uns 20 minuts. 





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada