dilluns, 21 de maig del 2018

Pastís de llima i merenga italià

Una delícia fàcil de fer, recepta de Anna Olson. No deixeu passar l'oportunitat de preparar-lo. Algú de ben segur us ho agrairà.. Sinó un plaer també, degustar-ho sola...


Ingredients:

Per la base:

2 tasses i de galetes aixafades
6 cullerades de mantega fosa

Farcit de llima:

300ml de llet condensada
1/2 tassa de suc de llima i la seva ratlladura
1 culleradeta de vainilla
4 ous

Merenga:

4 clares
3 cullerades d'aigua
1 tassa de sucre. 

Preparació:

Comencem preparant la base, barrejar les galetes triturades amb la mantega. Posar-ho en un motllo i aixafar-ho sobre el fons i els laterals. Per tal que no se us enganxi al fons, us recomano posar un paper de forn.



Fornejar-ho a 180º 10 minuts. Deixar refredar.
Barrejar la llet condensada amb el suc de la llima. Passar-ho  pel colador i afegir la vainilla. Separar 4 rovells de les clares. Afegir els rovells a la barreja de llet condensada.


Posar-ho a la base de galeta.

Coeu-ho al forn, calor a dalt i baix a 150º uns 30 min.


Prepareu ara la merenga. Poseu 4 clares i 1/2 culleradeta de cremor tàrtaro en el bol de la batedora amb les barnilles. Batre fins a un punt mig. Fer l'almívar amb l'aigua i el sucre. Deixar coure fins que arribi a 115º. Afegir l'almívar sobre les clares mentre munten a velocitat alta. Deixem en marxa el robot o batedora fins que refredi una mica la merenga. Posar la merenga en una mànega pastissera i decorar amb l'almívar per sobre de la crema de llima.


Amb un bufador o posant-ho al grill del forn deixar que s'enrosseixi i agafi una mica de color.

1 comentari:

  1. Esta é daquelas tartes a quer não resisto , como fatia atrás de fatia.
    Ficou linda

    ResponElimina