Ingredients (6-8 persones):
1 làmina de pasta brisa400-500 g d'espinacs frescos
4 alls tendres
150g d'espatlla de porc fumada (o bacon)
1 porro petit
1 ceba tendra
3 ous
200ml de nata
Oli d'oliva verge
Sal
Pebre
Preparació:
Preescalfeu el forn a 180º. Quan estigui calent, folreu un motllo amb la làmina de pasta brisa, poseu a sobre el full de paper de forn i a sobre situeu uns quants cigrons. Coeu-la (en blanc) uns 15 minuts. Mentre es cou la base, podeu preparar el farcit. Poseu una paella al foc amb oli d'oliva. Quan l'oli estigui calent, afegiu-hi els alls, el porro i la ceba tallats a rodanxes.Deixeu coure fins que les verdures quedin transparents. Arribats a aquest punt, afegiu l'espatlla de porc fumada tallada a daus.
En una altra paella coeu els espinacs fins que perdin la seva aigua. Saleu-los i reserveu-los.
Quan estigui tot cuit, afegiu a la barreja d'alls, els espinacs, els ous, la nata la sal i el pebre.
Quan la pasta brisa estigui cuita, traieu-la del foc i afegiu-hi el farcit. Repartiu-lo bé.
Introduïu la quiche al forn i deixeu-la coure fins que veieu la superfície una mica daurada. Serviu calenta.
La quiche, un plat que admet tantes versions i que sempre ve de gust.
ResponEliminaTé molt bona pinta.