dimecres, 10 de febrer del 2016

Mississippi Mud Pie de "Criadas y señoras"

Aquest mes els companys de La cocina typical spanish han sortit de les propostes de les nostres comunitats per fer una convocatòria ben original. La idea era cuinar algun plat típic d'alguna pel·lícula. Jo a la convocatòria em vaig quedar llegint això (no es pot anar depressa) i no vaig veure que calia que fos una pel·lícula romàntica. Total que de tota manera aprofito i tot i no participar en aquesta ocasió si que us comparteixo aquesta deliciosa recepta.
Després de molt buscar i pensar, em vaig decidit per aquest pastís típic sureny americà que surt a la pel·lícula i gran llibre Criades i senyores. Vaig llegir primer el llibre i em va encantar i la pel·lícula tampoc em va decepcionar, tracta de les discriminacions racials als anys 60. Pels qui coneguin la peli o el llibre, recordaran com la criada Minny es venja de la seva ex-mestressa fent-li aquest pastís. No us explico com ho fa ja que potser us faria perdre les ganes de tastar-lo... Només recordo com em venien ganes de menjar els pastissos que feia la Minny mentre llegia el llibre, així que... aquí el tenim, una delícia si us agrada la xocolata!!


Ingredients (motlle de 20 cm):

Per la massa:

250 g de farina
115 g de mantega
2-3 cullerades d'aigua

Pel farcit de xocolata:

200 g de xocolata negra
125 g de mantega
150 g de nata
175 g de sucre morè
3 ous
1 cullerada de cafè fort
1/2 culleradeta de sal

Per decorar:

Nata muntada

Preparació:

Primer de tot haurem de fer la massa. En el bol de la Keenwood poseu la farina i la mantega a dauets. Poseu en marxa la batedora amb el braç en forma de K (ho podeu fer manualment o amb qualsevol robot). Quan comenci a formar grumolls, 


afegiu l'aigua a poc a poc, cullerada a cullerada. Deixeu actuar la batedora, heu d'aconseguir que la massa es compacti formant una bola.


Embolcalleu la bola amb paper film i deixeu-la a la nevera 1 hora.


Un cop passat el temps d'espera, estireu la massa amb un corró, fins a aconseguir estirar-la suficientment per a cobrir el motlle. Punxeu el fons de la massa i introduïu-la al forn. 


L'heu de tenir preescalfat a 200°. Deixeu-lo coure fins que el veieu una mica daurat. Mentre es cou, prepareu el farcit. En un bol poseu la xocolata, la mantega i el cafè. Escalfeu-ho tot al microones o al bany maria fins que estigui desfet el conjunt. Fora del foc, afegiu-hi els ous batuts, 


la sal, la nata i el sucre morè. Aboqueu el farcit sobre la massa.


Abaixeu el forn a 180° i torneu-lo a posar al forn uns 40-50 minuts o fins que veieu que el farcit ha quallat. Un cop cuit el pastís, deixeu-lo refredar. Decoreu amb una mica de nata per sobre i a gaudir d'aquest boníssim pastís del Mississippi!!!


Recepta del bloc El cine de lo que yo te diga.

2 comentaris:

  1. Això de llegir amb presses :o)...
    Però has fet bé de compartir aquesta tarta perqué té molt bona pinta... No sé quin sabor pot tenir però me l'emporto a pendents pels ingredients tant sols ens pot agradar a casa!!!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  2. Hola! Soy nueva en tu cocina y esta tarta me ha encantado es una maravilla ummmm buenísima..Con tu permiso me quedo por tu cocina...
    Mil besos!!!

    ResponElimina