dilluns, 14 de novembre del 2016

Mousse de xocolata

Aquesta és una de les receptes que fa molts anys que tinc, que em va passar la meva amiga Cesca i que no he canviat mai. La raó de no canviar-la és que difícilment trobi una recepta millor. Així que l'estrany és que encara no l'hagi compartit mai. Ara però ho rectificaré, és una recepta deliciosa i molt esponjosa, tot el que se li pot demanar a una mousse de xocolata.


Ingredients (8 mousse):

150 g de xocolata 70% cacau
200 g de nata muntada
3 cullerades de sucre
3 ous
2 cullerades d'aigua

Preparació:

Poseu la xocolata en un bol que pugui anar al microones o al bany maria. Afegiu-hi 2 cullerades d'aigua. Escalfeu fins que s'hagi fos la xocolata. Reserveu. Vigileu que no es cremi. Separeu les clares dels rovells. Poseu les clares dins el bol de la Keenwood o batedora que tingueu. Munteu les clares a punt de neu. Reserveu. Netegeu el bol de la batedora i poseu-hi els rovells i el sucre.

Munteu-los fins que agafi un color blanquinós.


Arribat aquest punt, afegiu-hi la xocolata fosa (que ja estarà temperada), remeneu amb compte per evitar que s'abaixin els ous.


Incorporeu la clara muntada.


Us recomano que l'afegiu a poc a poc, per tandes, això farà que quedi més esponjós. Finalment afegiu la nata. Feu el mateix que amb la clara, afegiu-la a poc a poc.


Un cop tingueu tots els ingredients barrejats, ja podreu posar la mousse a refredar. Si la voleu servir de forma individual, abans de posar-la a la nevera, repartiu la mousse a les copes o on ho vulgueu servir.

Deixeu unes hores dins la nevera i un cop freda ja la podreu tastar. Bon profit!



3 comentaris:

  1. Això ens passa moltes vegades, que les receptes que fem mñes sovint o que són clàssics a casa nostra encara no els tenim al blog!
    Una mousse de xocolata sempre és irresistible, i si dius que és la millor recepta s'haurà de catar, oi?!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  2. Pero que ganas de meter la cuchara!! esa ultima foto es de lo mas tentador, bicos

    ResponElimina