dimarts, 10 de gener del 2017

Ous farcits de tonyina


Nuestro nuevo logo!Comencem la proposta de l'any 2017 de La cocina Typical Spanish #dandolalataTS. La idea és fer una recepta utilitzant productes en conserva i com sempre una recepta catalana. Donarem la "llauna" amb una recepta ben típica de casa nostra. És una de les receptes que podem trobar al Corpus Culinari de la Cuina Catalana i que a casa era ben típic. Sobretot a l'estiu acompanyat amb una mica d'amanida, era un entrant ben refrescant. A casa la meva mare el solia cuinar i ens agradava molt, seguint la tradició, els faig pels meus fills que també els hi agrada molt. Senzill i bo!!

Ingredients (per 6 ous- 12 mitjos):

6 ous
1 llauna de tonyina
3 cullerades de maionesa (aprox)

Preparació: 

Primer de tot, cal preparar els ous durs. Poseu un cassó amb aigua al foc. Quan comenci a bullir l'aigua poseu-hi els ous, d'aquesta manera us quedaran els rovells centrats. Tot i així per assegurar-vos, doneu un parell de voltes amb la cullera per tal que els ous donin voltes i el rovell quedi centrat. Conteu uns 10-11 minuts per tal que estiguin cuits. Si els deixeu massa temps us poden quedar amb els rovells verdosos. Quan estiguin cuits, enretireu-los del foc i passeu-los per aigua freda. Peleu-los i reserveu-los. 
Talleu-los longitudinalment i traieu els rovells. Poseu tots els rovells menys 2 en un bol. Als 4 rovells afegiu-hi la tonyina ben escorreguda i la maionesa. Aixafeu-ho tot amb una forquilla fins que quedi una massa homogènia (ho podeu fer amb una batedora). Ompliu amb la massa resultant els vuits que havien quedat en les clares. Doneu-els-hi una forma arrodonida, simulant el rovell original. Ara agafeu un ratllador de forat petit i passeu els 2 rovells que quedaven pels foradets. Els filets de rovell que vagin sortint, dipositeu-los sobre els ous com a decoració final. També els podeu decorar amb unes olives i anxoves.


Aquí teniu més propostes de receptes fetes amb productes enllaunats, dels meus companys.

11 comentaris:

  1. Aquestes receptes senzilles són per mi les millors i tan arrelades als menjars de nena...
    Molt bon any 2017 i una abraçada ben forta des de París!
    Palmira

    ResponElimina
  2. Toma huevacossss !!! Un aperitiu que ve de gust a totes hores o un sopar d'aquets que fa callar a les nenes, hehe. Un petó !!! (i sorry pel meu català)

    ResponElimina
  3. Y seguimos con los huevos rellenos! Que me voy a poner las botas, con lo que me gustan! Un besito

    ResponElimina
  4. Quina casualitat Sussi, me mare els acaba igual, amb aquesta "sorreta" d'ou tan cuca :P Això si, ella també els hi posa una mica de tomàquet fregit, i queda així con una salsa rosa... D'ous farcits n'hi han tantes receptes com cuiners/eres, i totes acostumen a ser boníssimes!
    Molt bona aportació.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Me encantan y los tuyos se ven muy buenos. Un abrazo.

    ResponElimina
  6. Me encantan y los tuyos se ven muy buenos. Un abrazo.

    ResponElimina
  7. Repetimos huevos rellenos pero no cansan nunca. Genial!Bss

    ResponElimina
  8. Se ve que los huevos rellenos son los ganadores jajaja, yo también los he elegido! Besos!

    ResponElimina
  9. Jejeje mas huevos rellenos, y ciertamente que plato tan rico en verano, bien fresquitos :P
    Besote!!!!

    ResponElimina
  10. Los huevos rellenos han triunfado en este recopilatorio, y no me extraña porque están tan ricos!!!
    Besos :)

    ResponElimina