dilluns, 1 de novembre del 2021

Cargols amb tomata picant/all-i-oli ELS DEFINITIUS

M'encanta fer cargols, veureu que al blog ja hi ha força receptes, però ara sí que he trobat la manera de coure'ls i que quedin gustosos. Ja sé que a molts llocs els fan directament sense bullir-los però jo prefereixo que estiguin ben cuits. Em van explicar com fer-los (un professional dels cargols) i no hi ha comparació. Proveu-ho i ja em direu.



Ingredients (4 persones):

1 kg de cargols mitjans i de clova dura (uns 200)
1 kg de tomates
4 pebrots de cireretes (caiena)
1 branca de farigola
1 branca de romaní
250 ml d'oli d'oliva
1/2 l d'aigua
2 grans d'all
Unes branques de julivert
All-i-oli
Oli, sal i pebre


Preparació:

Hi ha moltes maneres de coure els cargols. Amb una cocció llarga ens assegurem que els cargols quedin gustosos i amb una bona textura.
Primer de tot, cal rentar molt bé els cargols. Poseu-los dins un colador. Empleneu la pica d'aigua calenta i poseu-hi a dins els cargols, dins el colador. Aneu-los remenant fins que quedin ben nets. 


Mentrestant, poseu una cassola al foc amb l'oli i les espècies (2 cireretes, romaní i farigola). Deixeu que infusioni uns minuts. Afegiu-hi amb compte 1/2 l d'aigua calenta i torneu-ho a posar al foc fins que bulli. 

                                                                         

Quan tingueu els cargols nets, afegiu-los a la cassola amb l'oli i l'aigua, poseu-hi sal. Deixeu bullir els cargols 90 minuts. Si veieu que escuma molt, aneu enretirant-la amb una cullera. Mentre es couen els cargols, podeu fer la salsa. Poseu una cassola al foc amb oli, quan estigui calent, afegiu-hi l'all picat i 2 cireretes. Quan estigui rossejat afegiu-hi la tomata, ben ratllada. Deixeu-ho coure fins que la tomata agafi  consistència. 



Quan estiguin cuits els cargols, poseu-los en una safata de forn i coeu-los 10 minuts a 200°, si no us agraden una mica secs, els podeu servir directament de l’olla de cocció. Passats els 10 minuts, serviu-los als plats, acompanyats de les dues salses, la salsa de tomata picant i l'all-i-oli. Bon profit!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada