divendres, 4 d’octubre de 2019

Broquetes de porc amb salsa de whisky

Demà a Manlleu, la revista Cuina celebra el Dia Cuina, coincidint amb la festa del Porc i la Cervesa. Hi ha un concurs de receptes de porc i jo després d'uns quants anys de no participar-hi (no per manca de ganes sinó per no poder-hi anar..) enguany ho he pogut fer. M'han donat l'alegria de ser finalista, així que demà.. aniré a gaudir d'un seguit d'activitats que ens preparen als finalistes. De ben segur serà un dia molt especial i profitós.. Us deixo la recepta amb la que he participat aquest any, a veure si us animeu a preparar-la.


Ingredients per 4 persones:

1 filet de porc
8 llagostins
2 rodanxes de pinya

Per la salsa:

1 tassa de whisky
1 tassa de xarop d'auró
1 cullerada de salsa Worcershire
2 cullerades de mostassa de Dijon
1 culleradeta de pebre vermell fumat

Preparació:

Talleu el filet de porc per la meitat longitudinalment.


Amb les meitats talleu a dauets el filet de porc. En un bol poseu els ingredients de la salsa i remeneu-ho amb unes barnilles.


Coeu la salsa en un ansat durant uns 5 minuts a foc mig, la idea és que es redueixi la salsa i quedi una mica caramel·litzada. Poseu el porc en un bol, saleu-lo i afegiu-hi la salsa de whisky. Deixeu-ho macerar mínim mitja hora, quan més estona ho deixem macerar més gustosa serà la carn.


Quan estigueu a punt de fer les broquetes, peleu els llagostins i peleu i talleu la pinya a daus. Intenteu que els daus de la pinya siguin del mateix gruix que la carn. Prepareu les broquetes, poseu un tros de carn, després un tall de pinya i el llagostí. Repetiu, amb carn, pinya i  llagostí. Quan tingueu totes les broquetes a punt, poseu una planxa al foc (foc mig). Coeu les broquetes fins que la carn estigui ben cuita i daurada. Si voleu podeu anar pintant amb la salsa mentre es vagi coent. Podeu acompanyar les broquetes d'una mica d'amanida.

1 comentari:

  1. Adorei estas espetadas , lindas e com um aspecto fantástico.
    Bom fim de semana

    ResponSuprimeix