diumenge, 6 d’octubre del 2019

Vasets de xocolata amb mousse de xocolata blanca

Una manera diferent de presentar una mousse de xocolata.


Ingredients:

Pel mousse de xocolata blanca:

225g de xocolata blanca
2 cullerades de mantega
1 i 1/4 tassa de llet
3 rovells d'ou
3 cullerades de sucre
2 cullerades de maicena
2 culleradetes de gelatina en pols, desfeta en 3 cullerades d'aigua
1 tassa de nata líquida

Pels vasets de xocolata negra

200g de xocolata negra per fondre
globus

Preparació:

En un bol petit, posem l'aigua i la gelatina per tal que es rehidrati. 
En un bol posem la xocolata blanca i la mantega. Per tandes de 30s, ho anem fonent al microones. 
Heu d'anar amb compte ja que la xocolata blanca és molt delicada i fàcilment es crema. Quan veieu que comença a fondre's, aneu remenant cada 5-10 s. Quan ho tingueu fos, reserveu-ho. 

Ara prepararem una crema pastissera. Posem la llet en un cassó al foc fins que bulli.  En un bol, posem els rovells d'ou, el sucre i la maicena i ho batem. Quan hagi bullit la llet, deixem temperar un moment i ho afegim als rovells, remenem. Tornem la mescla al cassó i ho cuinem fins que espesseixi. 

Hem de tenir cura de remenar tota l'estona per evitar que s'enganxi la crema al fons del cassó. Quan hagi espessit, afegim a la crema, la gelatina hidratada i remenem.
Afegim la crema a la xocolata blanca. 


Remenem a poc a poc per tal d'unificar la mescla. Deixem refredar la crema de xocolata. Mentrestant, muntem la nata. Quan tinguem les dues parts fredes, podrem afegir la nata (en tres vegades) a la crema de xocolata. 


Fem-ho amb moviments envolvents, per tal que la mousse quedi el més esponjosa possible. Deixem la mousse unes hores a la nevera per tal que agafi cos. 

Mentre tenim la mousse a la nevera, podem preparar els vasets de xocolata negra. Poseu la xocolata en un bol i la podeu fondre o bé al microones o bé al bany maria.
Un cop fosa, infleu el globus fins que tinguin la mida que desitgeu i  feu-hi un nus.



Passeu el globus per la xocolata, pintant-lo per tal que tingui la forma d'un vaset. Poseu-los sobre una làmina  de paper sulfuritzat (paper de forn)  i deixeu que es refredin. Podeu posar-los a la nevera i agilitzareu el procés.
Quan la mousse estigui freda i els vasets de xocolata també, podreu muntar la mousse. Per fer els vasets, talleu els globus a poc a poc, prop del nus.


Poseu la mousse dins una mànega pastissera amb broquet rissat i ompliu amb la mousse els vasets. Gaudiu-ne!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada