Ingredients:
Pel mousse de xocolata blanca:
225g de xocolata blanca2 cullerades de mantega
1 i 1/4 tassa de llet
3 rovells d'ou
3 cullerades de sucre
2 cullerades de maicena
2 culleradetes de gelatina en pols, desfeta en 3 cullerades d'aigua
1 tassa de nata líquida
Pels vasets de xocolata negra
200g de xocolata negra per fondreglobus
Preparació:
En un bol petit, posem l'aigua i la gelatina per tal que es rehidrati.
En un bol posem la xocolata blanca i la mantega. Per tandes de 30s, ho anem fonent al microones.
Heu
d'anar amb compte ja que la xocolata blanca és molt delicada i
fàcilment es crema. Quan veieu que comença a fondre's, aneu remenant
cada 5-10 s. Quan ho tingueu fos, reserveu-ho.
Ara
prepararem una crema pastissera. Posem la llet en un cassó al foc fins
que bulli. En un bol, posem els rovells d'ou, el sucre i la maicena i
ho batem. Quan hagi bullit la llet, deixem temperar un moment i ho
afegim als rovells, remenem. Tornem la mescla al cassó i ho cuinem fins
que espesseixi.
Hem
de tenir cura de remenar tota l'estona per evitar que s'enganxi la
crema al fons del cassó. Quan hagi espessit, afegim a la crema, la
gelatina hidratada i remenem.
Afegim la crema a la xocolata blanca.
Remenem
a poc a poc per tal d'unificar la mescla. Deixem refredar la crema de
xocolata. Mentrestant, muntem la nata. Quan tinguem les dues parts
fredes, podrem afegir la nata (en tres vegades) a la crema de xocolata.
Fem-ho
amb moviments envolvents, per tal que la mousse quedi el més esponjosa
possible. Deixem la mousse unes hores a la nevera per tal que agafi
cos.
Un cop fosa, infleu el globus fins que tinguin la mida que desitgeu i feu-hi un nus.
Passeu el globus per la xocolata, pintant-lo per tal que tingui la forma d'un vaset. Poseu-los sobre una làmina de paper sulfuritzat (paper de forn) i deixeu que es refredin. Podeu posar-los a la nevera i agilitzareu el procés.
Quan la mousse estigui freda i els vasets de xocolata també, podreu muntar la mousse. Per fer els vasets, talleu els globus a poc a poc, prop del nus.
Poseu la mousse dins una mànega pastissera amb broquet rissat i ompliu amb la mousse els vasets. Gaudiu-ne!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada