diumenge, 3 de maig del 2020

París- Brest de nata Thermomix o no

Una manera d'utilitzar la massa choux. Deliciosa i esponjosa, una manera ideal de donar-nos un capritxet.



Ingredients (10-12 París-Brest):

150g d'aigua
80g de mantega a daus
Un polsim de sal
10g de sucre
120g de farina
3 ous (53 a 63g cadascun)

Preparació:

De forma tradicional:
Primer de tot prepareu la pasta choux. Poseu en un cassó l'aigua, la mantega, la sal, el sucre, escalfeu-lo al foc fins que es desfaci la mantega. Afegiu la farina de cop i remeneu enèrgicament sense por, fins que es desprengui la massa de les parets. Aparteu del foc i deixeu refredar la massa.


Un cop freda la massa, aneu afegint els ous d'un en un i no n'afegiu cap més fins que estigui ben incorporat l'anterior. Us ha de quedar una massa amb la consistència següent:
















Amb Thermomix:
Poseu l'aigua, la mantega, la sal i el sucre al bol, programenu: 5 min / Tª100ºC / V1
Afegiu la farina i barregeu: 20s /V4
Deixeu refredar la mescla 10 min.
Poseu en marxa la Thermomix a V5, aneu afegint els ous d'un en un. Un cop afegits tots els ous, barregeu 30s /V5. Ja tindreu preparada la massa.

Ara preescalfeu el forn a 200º.  Poseu la massa en una mànega pastissera amb un broquet rissat. En una plata de forn, amb un paper de forn, aneu fent els cercles de massa choux.





Introduïu-los al forn i deixeu que es coguin, uns 12-15 minuts, dependrà de la mida dels cercles de massa. Intenteu no obrir el forn, la massa choux és molt delicada i si s'obre el forn a mitja cocció pot baixar la massa i no aconseguiríeu el centre buit característic d'aquesta massa. 
Un cop cuit, deixeu-los refredar. Talleu-los per la meitat longitudinalment i farciu-los amb la nata. Si poseu la nata amb mànega pastissera i broquet rissat, us quedarà més bonic.


 Acabeu els pastissets, espolsant una mica de sucre llustre per sobre. Bon profit!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada