dimecres, 17 de març de 2021

Orelletes

 Tenim a la cantonada la Setmana Santa i comencem amb un dels dolços tradicionals, típics de les comarques de ponent, Catalunya Nord, el País Valencià i les illes. Un cop cuites, deixeu-les refredar i es tornen cruixents i delicioses. Tasteu-les!


Ingredients:

300 g de farina
75 g d'aigua
75 g d'oli d'oliva
50 g de sucre
5 g de matafaluga
5 g de coriandre en pols
15 g de llevat fresc
1 ou
Ratlladura d'una llimona
10 g de licor d'anís
Un polsim de sal
Per coure:
Oli de gira-sol

Preparació:

Comenceu posant un cassó al foc, quan bulli l'aigua, afegiu-hi les espècies. 



Un cop arrenqui el bull, enretireu-ho del foc i coleu-ho. 



Deixeu temperar. Poseu en el bol del robot tots els ingredients. 


Pasteu fins que es compacti la massa, formant una bola. 

Poseu la massa en un bol i deixeu-ho reposar aproximadament una hora.



La massa pujarà fins a doblar aproximadament el seu volum. Poseu una paella al foc, foc mitjà (jo m'he passat una mica amb la temperatura i han quedat una mica massa torrades). Agafeu una mica de massa, la mida d'una nou petita i formeu una bola. Escampeu una mica de farina sobre el marbre i amb un corró estireu la massa. 


Aneu coent la massa. 


Quan estiguin cuites poseu-les en una plata i empolseu-les amb sucre llustre. 

Podeu veure el pas a pas en el vídeo següent:




Cap comentari:

Publica un comentari