Tenim a la cantonada la Setmana Santa i comencem amb un dels dolços tradicionals, típics de les comarques de ponent, Catalunya Nord, el País Valencià i les illes. Un cop cuites, deixeu-les refredar i es tornen cruixents i delicioses. Tasteu-les!
Ingredients:
300 g de farina75 g d'oli d'oliva
50 g de sucre
Un polsim de sal
Preparació:
Comenceu posant un cassó al foc, quan bulli l'aigua, afegiu-hi les espècies.
Un cop arrenqui el bull, enretireu-ho del foc i coleu-ho.
Deixeu temperar. Poseu en el bol del robot tots els ingredients.
Pasteu fins que es compacti la massa, formant una bola.
Poseu la massa en un bol i deixeu-ho reposar aproximadament una hora.
La massa pujarà fins a doblar aproximadament el seu volum. Poseu una paella al foc, foc mitjà (jo m'he passat una mica amb la temperatura i han quedat una mica massa torrades). Agafeu una mica de massa, la mida d'una nou petita i formeu una bola. Escampeu una mica de farina sobre el marbre i amb un corró estireu la massa.
Aneu coent la massa.
Quan estiguin cuites poseu-les en una plata i empolseu-les amb sucre llustre.
Podeu veure el pas a pas en el vídeo següent:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada