dijous, 14 de juny del 2012

Pastís Tatin

El pastís Tatin, és un clàssic de la cuina francesa. És un pastís al revés, en comptes d'enfornar la massa a sota amb el fracit al cim, el farcit es posa a sota, la massa a sobre i després es tomba. Si us agrada la fruita cuita és una molt bona elecció, ja que queda la poma molt ben cuita i combina molt bé amb el cruixent de la massa de la pasta de full. Nosaltres la vam acompanyar amb un gelat de vainilla que va fer la meva germana.


Ingredients (6-8 persones):


4 pomes golden o reineta
100 g de sucre
50 g de mantega
1 làmina de pasta de full

Preparació:

Primer prepareu les pomes. Peleu-les i treieu-les-hi el cor. Talleu-les en 4 talls si són petites o en 6-8 si són grosses. Tot seguit prepareu el caramel. En una paella que pugui anar al forn poseu el sucre i la mantega. Quan es comenci a fondre tot, barregeu-lo una mica fins que agafi color, vigileu que no se us cremi.


  Treieu la paella del foc. Poseu els trossos de poma ben posats en forma circular  i amb la part arrodonida cap a baix. Disposeu a sobre la poma la làmina de pasta de full, intentant que s'introdueixi una mica cap a dins pels costat. Punxeu la massa de pasta de full amb una forquilla o amb un ganivet de punxa.





Ara ja el podreu enfornar. Haureu de tenir el forn precalentat a 180º. Deixeu-lo en el forn uns 45 minuts.
Un cop la pasta de full estigui daurada, treieu-lo del foc i deixeu-lo refredar uns 5 minuts. Passat aquest temps doneu la volta sobre un plat de presentació. No espereu que estigui fred del tot ja que se us pot quedar enganxat el caramel a la paella i se us desmuntarà la Tatin. Servida tèbia amb una mica de gelat de vainilla, és boníssim, però us la podeu menjar freda, que tampoc deixa d'estar bona.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada