dijous, 27 de març de 2014

Arròs de peix

Aquest mes a Memòries d'una cuinera, ens proposen fer alguna recepta amb arròs. Aprofito per penjar aquesta recepta bàsica per si us animeu un dia a fer-la.És l'arrós de tota la vida, sense innovar però sovint no hi ha res com els plats de sempre, el que és bo no cal canviar-ho.


Ingredients (4 persones):

1 ceba grossa picada
2 tomàquet madur
2 sípies netes tallades a trosssets
4 escamarlans grossos o 8 de petits
4 gambes grosses o 8 petites
Uns quants musclos
Un grapat de xirles
400g d'arròs
1'5 l de caldo de peix
Oli d'oliva verge
Sal

Preparació:

Poseu una cassola al foc amb oli i poseu-hi la sípia. Deixeu-la sofregir una mica, quan ja estigui cuita, aparteu-la del foc.

Al mateix oli, afegiu la ceba. Deixeu que es cogui a foc baix fins que estigui daurada.


En aquest punt, afegiu-hi la tomata ratllada. Deixeu coure el sofregit fins que estigui ben cuit.Afegiu a la cassola la sípia i l'arròs. Remeneu l'arròs per tal que s'impregni del sofregit


i llavors afegiu el caldo que ha d'estar bullint o molt calent. Afegiu la sal. Passats uns cinc minuts, poseu per sobre les gambes, els escamarlans, els musclos i les xirles.


 Deixeu-ho coure durant 12-15 minuts, segons el tipus d'arròs. Tasteu el punt de sal i si cal rectifiqueu. No deixeu que es refredi!!!





7 comentaris:

  1. Aquest plat de peix, com menys innovacions hi fem millor, oi? he he he. No hi ha res com els plats de sempre!

    ResponElimina
  2. Un arròs de peix ben fet és un plat fantàstic i li agrada a gairebé tothom!
    Una aportació genial pel memòries d'aquest mes!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Aquest arròs tradicional és boníssim, i penso com tu, no cal canviar-lo!! quina salivera m'ha entrat!! un petó!

    ResponElimina
  4. Sussi, menuda pinta tiene el arroz, cargadito de marisco como a mi me gusta! Delicioso! Besitos!
    Glo de COCINAR CON AMIGOS

    ResponElimina
  5. Sussi, un arròs de festa Major... quina pinta més bona!!

    ResponElimina
  6. Un arròs de tota la vida i que requeteboníssim que està!
    Moltíssimes gràcies per participar a Memòries.

    ResponElimina
  7. un arròs ideal pels diumenges!!! sobretot si fa bon temps! jijiji. Moltíssimes gràcies per participar a Memòries. petonets

    ResponElimina