dimarts, 5 d’agost del 2014

Pa de pessic

Aquest pa de pessic és perfecte per fer pastissos, queda molt esponjós i suau. Amb aquesta recepta podreu fer un pastís de 26cm de diàmetre i uns 8 cm d'altura, amb la qual cosa obtindreu la base per una gran celebració!!


Ingredients (pastis 26 cm diàmetre):

5 ous
160ml de llet
300g de sucre
80ml d'oli d'oliva
285g de farina
1 sobre llevat químic (Royal)
Ratlladura d'una llimona
Un polsim de sal
Unes gotes d'essència de vainilla

Preparació:


Primer de tot separeu els rovells de les clares. Poseu les clares al bol de la batedora i comenceu-les a batre. Quan quasi estiguin muntades, afegiu-hi la meitat del sucre és a dir 150g. Deixeu-les com una marenga i reserveu.

 Ara bateu els rovells d'ou amb el sucre fins (150g) fins que quedin d'un color blanquinós. 


A la preparació de rovells, afegiu-hi la llet, l'oli, la ratlladura de llimona, la vainilla i la sal. Remeneu-ho amb compte que que no es vagi massa la mescla. 


Quan estigui homogeni, afegiu la farina i el llevat passat pel tamís. Feu-ho a poc a poc i amb moviments envolvent.


Finalment afegiu les clares a punt de neu. Feu-ho també a poc a poc, és a dir, afegiu a la mescla anterior una part petita de clares i remeneu amb una llengua i amb moviments envolvents.


Aneu afegint a poc a poc les clares fins que acabeu i obtingueu una massa esponjosa. Preescalfeu el forn a 170º. Agafeu un motllo i unteu-lo amb mantega i després espolseu-lo amb farina. Poseu-hi a dins la massa del pa de pessic. Introduïu-lo al forn calent, 2n pis i calor a dalt i baix. Trigarà aproximadament uns 40 minuts a coure's. Sabreu que està cuit quan la superfície estigui daurada i al introduir un escuradents, aquest surt net. Deixeu refredar el pa de pessic i ja el podreu desemmotllar. Us el podeu menjar empolsinat amb una mica de sucre llustre o be farcir-lo amb el que més us agradi. 


1 comentari:

  1. Un bàsic que no pot faltar a cap cuina! me l'apunto per la propera celebració, és una base molt polivalent. Un petó!

    ResponElimina