dilluns, 20 d’octubre de 2014

Arrós caldós de ceps i salsitxes


Ja arriba el 20!! i com cada mes ja tenim aquí una nova convocatòria del Desafio en la cocina. Aquest mes, la Rocio Salan del blog Chismes i cacharros ens ha proposat un plat salat, arrós caldós. Com estem en temporada de bolets, què millor que aprofitar-ho. Acompanyats d'unes salsitxes, tenim un plat ben complert i boníssim!!





Ingredients (4 persones):

10 salsitxes
150g de ceps secs o 300g frescos
2 cebes
2 tomates
350g d'arrós
1l de caldo vegetal
Oli d'oliva verge
Sal

Preparació:

Primer de tot prepareu els bolets. Si són secs, poseu-los en remull en aigua. Si són frescos, talleu-los a làmines i passeu-los per una paella amb oli, el temps just per que treguin l'aigua. Reserveu-los. 
Poseu una cassola al foc amb oli. Quan l'oli estigui calent, afegiu-hi les salsitxes. Quan estiguin daurades, aparteu-les del foc i reserveu-les.


 En el mateix oli, afegiu-hi la ceba picada. Coeu-la a foc baix fins que estigui daurada.


Incorporeu-li la tomata ratllada i deixeu que cogui tot junt. Quan estigui cuit el sofregit, afegiu-hi les salsitxes i els bolets. Poseu el caldo a escalfar. Si heu utilitzat ceps secs, utilitzeu la meitat del caldo i afegiu-hi l'aigua del remull dels bolets. Remeneu el sofregit amb els bolets i les salsitxes i afegiu-hi l'arrós. Rossegeu l'arrós.


Afegiu-hi el caldo, a poc a poc, primer la meitat i aneu afegint a mesura que vagi necessitant més líquid. Deixeu-ho coure fins que l'arrós estigui al punt, dependrà del gra que hagueu triat però compteu entre 18-20 minuts. Quan estigui cuit deixeu-lo reposar fora del foc uns minuts i ja el podreu servir.


Com cada mes podeu trobar més receptes d'arrossos fet per les meves companyes del desafio a l'enllaç.

14 comentaris:

  1. Estamos mis compis y yo con un charco de baba en el suelo. Maja ¡qué pinta más buena!
    Un beso

    ResponElimina
  2. Ai què en fariem de no tenir ceps, són deliciosos i donen tan bon gust als nostres plats. Grandissim plat aquest arros
    petonets

    ResponElimina
  3. Ummmm qué bueno se ve, tiene que estar delicioso, me encanta!!!!
    Besos

    ResponElimina
  4. té un color.......i amb ceps......se'm fa la boca aigua

    ResponElimina
  5. Pues se ve muy rico, esas salchichas a mis aliens les encantan... asi que seguro que tu arroz les gsutaba mucho...

    ResponElimina
  6. Un gran plato muy apetecible. Gracias por compartir.Bssss

    ResponElimina
  7. No veas como tiene que estar esta arroz con esas salchichas!! ma no dejar nada en el plato!! Bs.
    Julia

    ResponElimina
  8. Hola Sussi ya me tienes de seguidora, no conocía tu blog y gracias al Desafío he visto tu cocina, que buen aspecto tiene este arroz con las salchichas, dan ganas de meter la cuchara y comérselo todo, todito. todo, un besazo guapa

    ResponElimina
  9. Una pinta barbara, ese arroz me lo comía yo todo, todito. Besos

    ResponElimina
  10. Bo, bo i rebo. De tardor total. Petons.

    ResponElimina
  11. Que cosa más rica, Sussi, me encanta el colorcito que se le queda y con las salchichitas de puro vicio
    Besitos

    ResponElimina
  12. Me ha encantado, nunca lo vi con salchichas, te felicito, un beso!

    ResponElimina
  13. Jolines jamás lo he comido así, si es que se sale de la foto qué rico

    ResponElimina
  14. mmm yo tampoco lo he tomado nunca así, la pinta genial!!

    ResponElimina