dissabte, 11 d’octubre del 2014

Salsa pesto

Aquesta és una de les salses més conegudes de la cuina italiana. Prové de la Liguria i el seu nom deriva de la paraula"pestare" que en genovés vol dir aixafar. Tradicionalment, s'aixafava en un morter, jo he aprofitat una batedora, per facilitar el procés. És deliciosa i facilíssima de fer a casa, tot i que és de les salses que segurament més es compren. El preu dels pinyons i aconseguir fulles d'alfàbrega potser són els impediments més grans per fer-la. Jo us animo a que la feu un dia, no té res a veure amb les comprades!!


Ingredients (4 persones):

50g de pinyons
15g de fulles d'alfàbrega (fresca)
60g de parmesà
1 gra d'all
1 polsim de sal
Oli d'oliva extra verge (a gust)

Preparació:

Poseu tot els ingredients menys l'oli en el bol de la batedora. Tritureu i aneu afegint a poc a poc l'oli d'oliva. La quantitat d'oli dependrà de com us agradi la salsa, quan més oli, evidentment menys espessa serà. Utilitzeu-la per acompanyar qualsevol salsa o verdura a la planxa, és deliciosa!


2 comentaris: