divendres, 31 d’octubre del 2014

Panellets d'animals amb xocolata

Ja tenim Tot Sants un altre cop aquí, i com cada any no ens podem deixar els típics panellets!! Enguany però he volgut afegir alguna novetat als típics panellets i n'he fet uns quants amb forma d'animal pels més petits de la casa (i no tant petits), aprofitant la convocatòria de Memòries d'una cuinera. Aquest any també he canviat la manera d'elaborar la massa, la Jose (una amiga de la meva germana) ens ha passat aquesta recepta, del blog Disfrutando en la cocina. Es tracta d'una recepta de la Carme Ruscalleda i evidentment no cal dir que és èxit assegurat. La variant, ja veureu que és dissoldre el sucre en agua, fent un almívar per preparar el massapà. La veritat és que la massa queda més amorosa i facilita que els pinyons s'enganxin (feina bastant pesada). Us deixo aquí l'enllaç per fer els tradicionals amb les mesures de pinyó, cafè, ametlla i coco. La idea dels animals l'he tret del blog El canguro rojo.


Ingredients:

500g de farina d'ametlla
350g de sucre
150g d'aigua
1 clara d'ou
Xocolata negra 70%
Xocolata blanca
Un grapat de pinyons
Gotes de xocolata negra

Preparació:

Poseu un cassó al foc amb l'aigua. Afegiu-hi el sucre i deixeu que es fongui una mica,


no cal que bulli. aparteu-ho del foc i aboqueu-hi la farina d'ametlla.


Remeneu bé amb una cullera i afegiu-hi les clares d'ou. 


Torneu a remenar fins que aconseguiu una massa homogènia. Deixeu-ho refredar i introduïu la massa a la nevera. Deixeu-la com a mínim unes dues hores, per tal que la massa agafi cos i es refredi. Un cop freda, traieu-la del foc i amb les mans, formeu els cossos dels animalets.
Per fer els mussols, feu una forma de bola i després de cilindre i poseu-lo en una plata de forn.
Per fer els ratolins, feu una bola i després doneu-li forma de conus. Amb un pinyó foradeu els ulls i poseu dos pinyons que siguin les orelles i un al musell.


Poseu-los a la plata del forn i enforneu-los un cop estigui el forn calent a 180º uns 10 minuts o quan els veieu dauradets. Traieu-los del forn i deixeu-los refredar. Mentre, foneu les xocolates al microones, feu-ho a poc a poc, vigilant que no es cremi la xocolata. quan estiguin freds els cilindres, banyeu-los tots amb xocolata blanca. Poseu-los sobre una plata i poseu pinyons simulant les orelles i bec del mussol i al lloc dels ulls, poseu-hi una gota de xocolata negra.
Per acabar els ratolins, banyeu la part posterior del ratolí amb xocolata negra i deixeu-los refredar sobre una plata. Quan estiguin freds, ja els podreu servir. 

4 comentaris:

  1. Quins panellets més macos pels petits de casa!
    Aquest any també em vaig estrenar amb la receta de la carme ruscalleda i van sortir perfectes tot i que de forma molt clàssica :o)
    Bona castanyada!
    Palmira

    ResponElimina
  2. Quina gràcia, Sussi! són genials, aquests panellets amb formes! Sobretot, per fer amb nens, que s'ho passen pipa a la cuina!

    ResponElimina
  3. una idea genial per fer amb els nens. Les formes d'animals tenen l'èxit assegurat!

    ResponElimina
  4. segur que no es resisteix ningú amb aquestes formes! ;) gràcie sper participar al Memòries. petonets

    ResponElimina