dilluns, 20 d’abril de 2015

Amanida amb pera, formatge, nous i vinagreta de nabius


DEL BLOG AL PLAT/ ABRILUn nou bloc per descobrir amb un munt de receptes genials (VISCA LA CUINA). D'amanides n'hi ha per triar i vendre i com que ja tenim aquí la caloreta, ve de gust posar una mica de color a les nostres amanides. Aquesta amanida us la recomano per quan vulgueu sorprendre als vostres convidats a taula. Si com a mi us agrada la barreja de dolç i salat, evidentment la pera cuita, amb el formatge i la vinagreta de nabius, us encantarà. Jo he fet petits canvis a la recepta original com canviar els nabius secs per frescos i el Cabrales per Gorgonzola.

Com sempre la Mercè de Destapant cassoles ha fet una bona tria!!!

 

Ingredients (4 persones):

1 enciam de fulla de roure
100g de formatge de Gorgonzola o Cabrales
Un grapat de nabius
50g de nous pelades
Un grapat de brots de soja
2 peres
2 cullerades de sucre morè
100ml d'aigua

Per la vinagreta de nabius:

8 cullerades d'oli d'oliva extra verge
2 cullerades de l'almíbar de cocció de la pera
Unes gotes de vinagre balsàmic
5-6 nabius

Preparació: 

Primer de tot, caldrà coure les peres. Peleu-les i talleu-les a llesques. Poseu en un cassó l'aigua, el sucre i les peres. Acosteu-les al foc i deixe-les que es coguin a foc baix. Quan estiguin cuites les peres, aparteu-les del foc i reserveu-les.


Per fer la vinagreta, podeu tots els ingredients en el bol i reduïu-ho a una salsa amb la batedora.


Mentre es refreden una mica les peres, comenceu a rentar i eixugar l'enciam. Talleu amb els dits l'enciam i poseu-lo al plat. Repartiu de forma ordenada per sobre l'enciam les peres, els nabius, les nous, el formatge en trossets i els brots de soja. Repartiu per sobre la salsa i emplateu de seguida.


12 comentaris:

  1. Con el calor que viene ahora apetecen este tipo de ensaladas. El sabor de la pera seguro que era perfecto para esta ensalada. Besos

    ResponElimina
  2. Aquesta és una de les millors amanidesdel meu blog, n'has fet una presentació preciosa, de diumenge! Gràcies!

    ResponElimina
  3. Bona, boníssima! Me l'apunte per fer-la ben aviat.
    Una abraçada,
    Júlia

    ResponElimina
  4. Realment la foto de l'amanida ha quedat fantàstica: quina combinació de colors! Amb el teu permís canviaré el formatge per un de rul.lo de cabra que segur queda perfecte amb la pera i les nous. Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Una vegada en vaig fer una de semblant i era deliciosa!! Aquesta també fa molt bon pinta i amb el toc dels nabius i la seva vinagreta m'agrada molt! M'ho apunto!! ;) ptons!!

    ResponElimina
  6. A casa ens encanten les amanides i aquesta és molt original. Tinc moltes ganes de preparar-la. Has fet una bona tria.
    Petonets
    Conxita

    ResponElimina
  7. A casa ens encanten les amanides i aquesta és molt original. Tinc moltes ganes de preparar-la. Has fet una bona tria.
    Petonets
    Conxita

    ResponElimina
  8. una ensalada muy original ,y seguro que muy rica
    bss

    ResponElimina
  9. Un encert d'amanida. Jo també hauria canviat el cabrales per gorgonzola.

    ResponElimina
  10. Com hem xalat triant i remenant pel blog de la M Àngels,veritat????
    Has triat una amanida magnífica.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  11. Com hem xalat triant i remenant pel blog de la M Àngels,veritat????
    Has triat una amanida magnífica.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  12. Oh! Quina pinta més i més bona que té aquesta amanida i que refrescant! I a mi que m'encanten, l'hauré de provar! :P

    Una abraçada bonica!

    ResponElimina