Aquest mes, La Cocina Typical Spanish, ens proposa viatjar pel món #TSviajero. Les opcions, eren vàries, Itàlia, Suècia, Mèxic, Marroc, Portugal, França. En aquesta ocasió no m'ho vaig pensar gaire, m'encanta cuinar plats ben diferents dels de la nostra cultura, així que vaig triar Marroc. Què millor que aquests briouats, que en ple mes del ramadà, he llegit que són presents a gairebé totes les taules. Com ja sabeu durant el ramadà, és importantíssim l'àpat després de la posta de sol (Maghrib). Es comença tradicionalment l'àpat (Iftar) amb un dàtil i sembla ser que aquests dolços deliciosos gairebé sempre hi són presents. És una recepta molt fàcil de fer, una mica entretinguda però absolutament deliciosa. He tret la recepta de la Georgina del bloc Cuina del Marroc.
Ingredients (36 briuouats):
Farcit:
200g d'ametlla mòlta80g de sucre
10 fulls de pasta fil·lo (1 paquet) o brick
1 cullerada de mantega fosa
3 cullerades d'aigua de flor de taronger
1 culleradeta de canyella
50g de festucs torrats sense sal
Per fer els briouats:
Mantega per fer els briouats3 cullerades de mel
1 cullerada d'aigua de flor de taronger
Oli de girasol
Preparació:
Primer de tot poseu la mantega a fondre. En un bol, poseu la farina d'ametlla, la mantega fosa, el sucre i l'aigua de flor de taronger.
Remeneu-ho fins que es formi una massa. Feu-ne boletes de la mida d'una cirera. Agafeu els fulls de pasta fil·lo, doblegueu-los per la meitat de manera que es doblegui per la part més allargada. Foneu la mantega. Talleu la pasta fil·lo per la meitat. Amb un pinzell, unteu-los amb la mantega. Poseu la bola del farcit en un costat de la massa. Plegueu la massa sobre la bola de farcit en forma de triangle.
Heu d'anar plegant en forma de triangle fins que acabeu amb la massa. Pinteu amb una mica més de mantega per enganxar la punta.
Mentre aneu fent els farcellets, recordeu que la pasta fil·lo s'asseca molt ràpid, per tant tapeu-la amb un drap humit. A mesura que aneu acabant de fer-los, poseu-los en un plat i tapeu-los també amb un drap humit.
Poseu oli de gira-sol en una paella i quan estigui calent, aneu fregint els briouats fins que estiguin daurats pels dos costats.
Si voleu que siguin menys calòrics, els podeu coure al forn a 150º uns 7 minuts. Mentre es couen els briouats, poseu la mel i l'aigua de flor de taronger en un bol i escalfeu-ho al microones. Quan encara estiguin calents, banyeu-los amb la mel i espolseu per sobre els festucs tallats a trossets.
Hem donen ganes de llepar la pantalla!!
ResponEliminaGràcies per participar. Ens veiem desprès del estiu!
Nyam nyam :D
ResponEliminaN 'ha quedat algun? T'han quedat molt bé!!!!
Una abraçada i bon estiu!
Nyam nyam :D
ResponEliminaN 'ha quedat algun? T'han quedat molt bé!!!!
Una abraçada i bon estiu!
Nyam nyam :D
ResponEliminaN 'ha quedat algun? T'han quedat molt bé!!!!
Una abraçada i bon estiu!
mmmm que buenos paquetitos crujientes, tiene una pinta estupenda, me encanta.
ResponEliminaUn saludo,
http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/
Madre mía, que pinta de deshacerse en la boca al crujir. Qué hambre me está entrando. Rico, rico. Me lo apunto
ResponEliminaUauuuuu...ja m'imagino el creeeec en mossegar-los;-)
ResponEliminaPtnts
Dolça
Hola compañera de viaje y destino! Estos dulces deben estar deliciosos! Mmmmmmmmmm
ResponEliminammm... han de ser un vici molt llaminer...
ResponEliminaJo els faig semblant, però prefereixo la cocció al forn. Menys calòrics i molt més pràctic ;)