diumenge, 15 de novembre de 2015

Bundt cake de cafè

National Bundt Cake Day 2015Per primer cop m'afegeixo al National Bundt cake Day!! Bàsicament perquè l'any passat encara no tenia cap d'aquests motllo..és tant genial i espectacular que no trigaré gaire a comprar-ne un altre. Així que a l'hora de triar una recepta m'he decidit per una del bloc Blaukitchen.Si us agrada el cafè no dubteu a fer-la encara que no tingueu el motllo. A la recepta original, posava 1 cullerada de cafè soluble però ha quedat poc gust de cafè així que ja n'he afegit 2 a la recepta. 

Ingredients:

60 ml de cafè expresso
360g de mantega(temperatura ambient)
330g de sucre
5 ous
360g de farina
1 cullerada de cafè soluble
11g de llevat (Royal)
1'5 cullerada de cacau en pols (no ensucrat)
Glassa (Dr, Oetker-cobertura duo)

Preparació:

Primer de tot, prepareu el cafè i deixeu-lo refredar. Tamiseu i reserveu en un bol, la farina, el llevat i el cacau.


Poseu la mantega i el sucre en el bol de la Keenwod i amb la pala en forma de K de la batedora,


bateu a velocitat 4 fins que quedi escumós i la mantega agafi un color blanquinós (4 minuts aprox). Incorporeu el cafè i poseu la Keenwod en marxi fins que quedi incorporat el cafè.


Afegiu els ous d'un en un. Quan estiguin tots ben integrats,  aneu posant a cullerades la mescla de la farina


fins que quedi una massa homogènia.



Preescalfeu el forn a 175º. Agafeu el motllo i segelleu-lo amb sprai o bé amb mantega i una mica de farina. Repartiu tota la massa pel motllo.


Quan el forn estigui calent, introduïu el motllo en posició 2. Deixeu coure fins que a l'introduir un escuradents, aquests surti net, aproximadament uns 45 minuts. Un cop cuit, traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar 10 minuts en el mateix motllo. Sacsegeu una mica el motllo lateralment i verticalment per tal que es desenganxi el bundt cake. Enretireu-lo i deixeu-lo refredar sobre una reixa. Un cop refredat el podeu servir així mateix o cobrir-lo amb una glassa. En aquesta ocasió he decorat amb una glassa de dos colors de la marca Dr. Oetker. Seguiu les instruccions i aboqueu la glassa sobre el bundt cake. 



    8 comentaris:

    1. Menuda delicia de bundt cake!! Muchas gracias por unirte a nosotras! Besos

      ResponElimina
    2. Gracias a ti por aceptar el bundt con retraso!!

      ResponElimina
    3. Una elecció boníssima!
      Ja veig que li estàs veient moltes possibilitats a aquest motllo... N'he fet tota una llista pel papa noel i reis :o)
      Petons i bona setmana
      Palmira

      ResponElimina
    4. Jo també crec que me'n caurà un per Nadal!! je.je

      ResponElimina
    5. T'agafo la recepta per a practicar amb la KA...quina bona pinta! super esponjós i humit, què bo!!

      ResponElimina
    6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      ResponElimina
    7. Menuda pintaza que tiene para empezar y no terminar.Bssss

      ResponElimina
    8. Hola wapi, gràcies per visitar el meu blog. El teu és estupendo! M'encanten les receptes i el paso a paso, genial! Ens anirem veient! Petonssss

      ResponElimina