Juanan de Cooking aquest mes a la Cocina typical spanish es proposa cercar en el nostre receptari i fer alguna massa típica catalana salada. I què més típic del nostre receptari que la coca de recapte. Realment a Girona no és dels plats més típics, a Lleida i Tarragona, per exemple les borden. Tradicionalment les mestresses de casa, portaven al forner els ingredients que volien que dues la coca i el forner les fornejava amb una massa de pa. Avui us porto una coca típica amb escalivada i salsitxes. Es pot menjar calenta o freda, de qualsevol manera està boníssima. Proposta de #ElSecretoEstáEnLaMasaTS. Trobareu més receptes de la resta de comunitats al web.
Ingredients (2 coques):
500g de farina de força
10g de sal
20g de llevat fresc
Un raig d'oli
150ml d'aigua
1 pebrot vermell gros
1 esbargínia grossa
2 cebes de figueres
8-10 salsitxes
Oli i sal
Preparació:
Primer de tot, cal fer la massa. Poseu en el bol de la batedora o sobre l'encimera la farina. Afegiu la sal, el llevat i l'oli.
Poseu en marxa la batedora amb el braç d'amassar pasta. Aneu remenant i afegiu l'aigua.
Amasseu durant 15 minuts. Si veieu que no acaba de formar-se una massa compacta, afegiu una mica més d'aigua. Un cop amassada la massa, deixeu-la reposar fins que dobli el volum, trigarà unes 2 hores aprox. Mentre puja la massa, podeu fer l'escalivada. Poseu el pebrot, l'esbargínia, les cebes i les salsitxes en una plat del forn i coeu-ho fins que veieu que la carn de les verdures està tendra, aproximadament una mitja hora. Coeu a 180º.
Un cop cuita la verdura, separeu-ne la pela de les verdures i reserveu.
Quan la massa ja hagi doblat el seu volum, aneu per preparar les coques.
Aixafeu la massa per tal que surti l'aire i dividiu-la en dos. Estireu la massa en forma de coca, tal i com us surti.
Un cop estirada la massa, escampeu per sobre una mica d'oli de la cocció de les verdures.
Repartiu per sobre les verdures i les salsitxes.
Escalfeu el forn a 180º i coeu les coques durant una mitja hora o fins que veieu que la massa està cuita. Gaudiu-ne calenta o freda.
Aquí podeu trobar les propostes que altres bloguers han fet de les seves comunitats.
Poseu en marxa la batedora amb el braç d'amassar pasta. Aneu remenant i afegiu l'aigua.
Amasseu durant 15 minuts. Si veieu que no acaba de formar-se una massa compacta, afegiu una mica més d'aigua. Un cop amassada la massa, deixeu-la reposar fins que dobli el volum, trigarà unes 2 hores aprox. Mentre puja la massa, podeu fer l'escalivada. Poseu el pebrot, l'esbargínia, les cebes i les salsitxes en una plat del forn i coeu-ho fins que veieu que la carn de les verdures està tendra, aproximadament una mitja hora. Coeu a 180º.
Un cop cuita la verdura, separeu-ne la pela de les verdures i reserveu.
Quan la massa ja hagi doblat el seu volum, aneu per preparar les coques.
Aixafeu la massa per tal que surti l'aire i dividiu-la en dos. Estireu la massa en forma de coca, tal i com us surti.
Un cop estirada la massa, escampeu per sobre una mica d'oli de la cocció de les verdures.
Repartiu per sobre les verdures i les salsitxes.
Escalfeu el forn a 180º i coeu les coques durant una mitja hora o fins que veieu que la massa està cuita. Gaudiu-ne calenta o freda.
Aquí podeu trobar les propostes que altres bloguers han fet de les seves comunitats.
Bueno.... bueno... creo que mi hija elegiría esta opción. Con lo que le gustan las chalchichas!!!!
ResponEliminaBsss
Que buena pinta esta coca, besos.
ResponEliminaMadre mia que pinta tiene,besitos
ResponEliminaMadre mia que pinta tiene,besitos
ResponEliminate ha quedado preciosa y debe estar deliciosa. Felicidades
ResponEliminate ha quedado preciosa y debe estar deliciosa. Felicidades
ResponEliminaMare de Déu, quina recepta!!! Maca, amb bona pinta d'estar deliciosa!!! (excusa el meu català, peró jo vaig a anar a la escola quan s'estudiava en castellà)
ResponEliminaSeguro que esta coca resucita a cualquiera, que cosa tan buena
ResponEliminaQue rica te ha quedado y mas con productos de la Garrotxa!!!!! Besicos
ResponEliminaUna coca impressionant, deliciosa i genial per un sopar de cap de setmana
ResponEliminaPetons i bona setmana,
Palmira
Tens raó, a Lleida ens encanta la coca de recapte. Si pogués traspassar la pantalla, t'asseguro que li faria una bona mossegada a aquesta coca teva. Quin aspecte més deliciós! Petons.
ResponEliminaOleee Sussi!! Que buenaaa!!! Estas son de las que les gustan a mi marido... con fundamento!! :) un beso
ResponEliminaOleee Sussi!! Que buenaaa!!! Estas son de las que les gustan a mi marido... con fundamento!! :) un beso
ResponEliminaUna verdadera maravilla culinaria; te felicito y me quedo con la idea.Besicos
ResponEliminaUna verdadera maravilla culinaria; te felicito y me quedo con la idea.Besicos
ResponEliminaCon esas salchichas debe ser una delicia de coca!! Bs.
ResponEliminaMadre mia que cosa mas buena! que pinta tiene me la llevo ;) besitos
ResponElimina