diumenge, 10 de gener del 2016

Coca de recapte

Nuestro nuevo logo!Juanan de Cooking aquest mes a la Cocina typical spanish es proposa cercar en el nostre receptari i fer alguna massa típica catalana salada. I què més típic del nostre receptari que la coca de recapte. Realment a Girona no és dels plats més típics, a Lleida i Tarragona, per exemple les borden. Tradicionalment les mestresses de casa, portaven al forner els ingredients que volien que dues la coca i el forner les fornejava amb una massa de pa. Avui us porto una coca típica amb escalivada i salsitxes. Es pot menjar calenta o freda, de qualsevol manera està boníssima. Proposta de #ElSecretoEstáEnLaMasaTS. Trobareu més receptes de la resta de comunitats al web. 

Ingredients (2 coques):

500g de farina de força
10g de sal
20g de llevat fresc
Un raig d'oli
150ml d'aigua
1 pebrot vermell gros
1 esbargínia grossa
2 cebes de figueres
8-10 salsitxes
Oli i sal

Preparació:

Primer de tot, cal fer la massa. Poseu en el bol de la batedora o sobre l'encimera la farina. Afegiu la sal, el llevat i l'oli. 



Poseu en marxa la batedora amb el braç d'amassar pasta. Aneu remenant i afegiu l'aigua. 


Amasseu durant 15 minuts. Si veieu que no acaba de formar-se una massa compacta, afegiu una mica més d'aigua. Un cop amassada la massa, deixeu-la reposar fins que dobli el volum, trigarà unes 2 hores aprox. Mentre puja la massa, podeu fer l'escalivada. Poseu el pebrot, l'esbargínia, les cebes i les salsitxes en una plat del forn i coeu-ho fins que veieu que la carn de les verdures està tendra, aproximadament una mitja hora. Coeu a 180º. 


 Un cop cuita la verdura, separeu-ne la pela de les verdures i reserveu. 

 
Quan la massa ja hagi doblat el seu volum, aneu per preparar les coques. 

Aixafeu la massa per tal que surti l'aire i dividiu-la en dos. Estireu la massa en forma de coca, tal i com us surti. 


Un cop estirada la massa, escampeu per sobre una mica d'oli de la cocció de les verdures. 


Repartiu per sobre les verdures i les salsitxes



Escalfeu el forn a 180º i coeu les coques durant una mitja hora o fins que veieu que la massa està cuita. Gaudiu-ne calenta o freda.



Aquí podeu trobar les propostes que altres bloguers han fet de les seves comunitats.

17 comentaris:

  1. Bueno.... bueno... creo que mi hija elegiría esta opción. Con lo que le gustan las chalchichas!!!!
    Bsss

    ResponElimina
  2. te ha quedado preciosa y debe estar deliciosa. Felicidades

    ResponElimina
  3. te ha quedado preciosa y debe estar deliciosa. Felicidades

    ResponElimina
  4. Mare de Déu, quina recepta!!! Maca, amb bona pinta d'estar deliciosa!!! (excusa el meu català, peró jo vaig a anar a la escola quan s'estudiava en castellà)

    ResponElimina
  5. Seguro que esta coca resucita a cualquiera, que cosa tan buena

    ResponElimina
  6. Que rica te ha quedado y mas con productos de la Garrotxa!!!!! Besicos

    ResponElimina
  7. Una coca impressionant, deliciosa i genial per un sopar de cap de setmana
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  8. Tens raó, a Lleida ens encanta la coca de recapte. Si pogués traspassar la pantalla, t'asseguro que li faria una bona mossegada a aquesta coca teva. Quin aspecte més deliciós! Petons.

    ResponElimina
  9. Oleee Sussi!! Que buenaaa!!! Estas son de las que les gustan a mi marido... con fundamento!! :) un beso

    ResponElimina
  10. Oleee Sussi!! Que buenaaa!!! Estas son de las que les gustan a mi marido... con fundamento!! :) un beso

    ResponElimina
  11. Una verdadera maravilla culinaria; te felicito y me quedo con la idea.Besicos

    ResponElimina
  12. Una verdadera maravilla culinaria; te felicito y me quedo con la idea.Besicos

    ResponElimina
  13. Con esas salchichas debe ser una delicia de coca!! Bs.

    ResponElimina
  14. Madre mia que cosa mas buena! que pinta tiene me la llevo ;) besitos

    ResponElimina