diumenge, 17 de gener del 2016

Amanida de codonyat

Passades les festes, toca fer una mica de bondat.. Cal rebaixar aquells quilets  que els dolços i els àpats en excés potser ens han posat a sobre. Què millor que una amanida d'hivern, aprofitant els productes de temporada com una bona escarola i un bon codonyat!!


Ingredients:

Codonyat
Tomàquets xerry
Escarola, ruca, julivert
Pernil salat
Per a la vinagreta:
2 cullerades de mostassa de Dijon
1/2 llimona (suc)
Oli d'oliva verge
Sal

Preparació:

Prepareu la vinagreta. En un bol poseu la mostassa i el suc de la llimona i amb unes barnilles aneu barrejant i alhora afegint l'oli. Veureu que a mesura que aneu afegint l'oli us va quedant una consistència de maionesa. Quan tingueu prou salsa pareu d'afegir oli. Reserveu-la.


Renteu l'escarola, la ruca i el julivert i aneu per preparar l'amanida. Talleu el codonyat a tiretes i les tomates per la meitat. Agafeu el plat de presentació i feu un cercle o un quadrat amb el codonyat. Feu un parell de capes de manera que quedi visible i vistós. A sobre col·loqueu en forma circular l'amanida. Repartiu per sobre les tomates, el pernil a llesquetes i una mica més de codonyat. Quan aneu a servir el plat, poseu per sobre la vinagreta.


Recepta de la revista Cuina.

3 comentaris:

  1. Aquestes amanides sempre venen de gust, oi? I amb una vinagreta diferent i el puntet del codonyat, uin gust cuidar-se1
    petons i bona setmana
    palmira

    ResponElimina
  2. Per després de festes...com venen de gust les amanides!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  3. Amanides com aquesta, de temporada i ben gustosa, no costa gens fer bondat després de festes!

    ResponElimina