Per aquests dies d'hivern, què millor que una deliciosa coca de poma! Hem d'aprofitar els productes Km 0 i de qualitat, aquest és el cas de les nostres pomes golden. Avui en una recepta que sembla que discuteixen com a seva, russos i francesos. Pel que he trobat però és una coca típica a les cases russes. Jo no discutiré d'on és l'origen.. l'únic que sé és que de ben segur la tornaré a fer, boníssima i molt esponjosa, feu-la a casa!!!
Ingredients (6-8 persones):
3 pomes goldenCanyella
150 g de sucre
3 ous
120 g de farina
1 culleradeta de llevat
Un pessic de sal
Sucre llustre per decorar
Mantega pel motlle
Preparació:
Preescalfeu el forn a 180°. Peleu i traieu el cor de les pomes. Talleu-les a daus. Poseu-les en un bol i escampeu per sobre una mica de canyella, barregeu i reserveu.
Poseu una mica de mantega en el motlle i introduïu-hi a dins les pomes. Mentrestant, comenceu a fer la massa. Poseu els ous i el sucre en el bol de la batedora i munteu-les fins que doblin el volum. Afegiu-hi la farina tamisada i el llevat. Remeneu amb compte per tal que no es baixi la mescla. Escampeu-la per sobre de la poma,
remeneu per tal que s'escampi per tot el motlle i que la poma quedi ben embolcallada per la massa.
Poseu-la al forn posició 2 i deixeu-la que es cogui durant 40-45 minuts o fins que en introduir un escuradents, aquest surt net. Podeu servir la coca amb una mica de sucre llustre per sobre.
Quina pinta!!! me l'apunto ràpidament...! El motlle m'agrada molt!bona setmana!
ResponEliminaJa saps que si porta poma... m'agrada!! Aquesta recepta tal cual no la cònec, me l'emporto!
ResponEliminaPetons i bona setmana
Palmira
Buff, el tall d'aquesta coca és espectacular! Me l'apunto! Petons.
ResponEliminaGràcies és boníssima, una capa cruixent per fora i molt esponjosa per dins!!!
ResponElimina