20!!! Primer Desafio de l'any!! i tampoc ha estat fàcil, pasta fresca feta a casa. A més amb la meva mania de complicar-me la vida, en comptes de fer uns tallarines va i em decideixo per uns raviolis...
Bé el resultat genial, però crec que si m'animo a fer-ne un altre cop em compraré algun estri per fer-los. La màquina ja la tenia fa temps i havia fet un munt de vegades tallarines. És el primer cop que m'animo a fer pasta farcida. Tot i la feina us ho recomano, queda boníssima i més natural impossible. Bons ingredients, bons resultats!! Com sempre els meus companys hauran fet de ben segur propostes delicioses, podeu consultar-les aquí.
Ingredients (4 persones):
Per la massa:
300g de farina de bona qualitat3 ous
Un polsim de sal
Un raig d'oli
Un ou per untar la pasta
Pel farcit:
Bolets variats (jo he utilitzat 2 pots petits de conserver Ferrer)3 cullerades de beixamel
1 cullerada de paté
Sal i oli
Pebre
Per la salsa:
2 cullerades del farcit
200ml de crema de llet
Sal i pebre
Preparació:
Primer de tot prepareu la massa. En el bol de la Kenwood poseu la farina tamisada, els ous, la sal i l'oli d'oliva.Poseu a la màquina el braç d'amassar. Poseu-la en funcionament fins que veieu que s'integra la farina amb l'ou. Us ha de quedar una massa compacta però elàstica.
Mentre s'amassa la pasta podeu fer el farcit. Poseu una paella al foc amb una mica d'oli. Poseu-hi els bolets escorreguts del seu suc quan estigui l'oli calent. Deixeu coure els bolets i afegiu-hi la sal i el pebre.
Un cop tingueu la massa feta, comenceu a estirar-la. Podeu fer porcions grosses i fer-la fina amb un corró, però l'ideal és utilitzar una màquina especial per fer pasta. Si utilitzeu la màquina, talleu la massa en 4. Feu una mena de cilindre i passeu-lo per la màquina. Comenceu amb el número 1, quan està més oberta i passeu-la un parell de vegades.
La màquina que tinc jo va del número 1 al número 9. Aneu passant la massa cada 2 o 3 números, per exemple 1,4,7,9. En l'últim número passeu-lo dues vegades fins que quedi la massa ben fina.
Aneu desant la pasta estirada i fina, en algun lloc on no s'assequi.
Si creieu que trigareu molt separeu-les amb farina o bé poseu a sobre un drap humit. Quan acabeu amb la massa, reserveu-la humida i prepareu el farcit.
Poseu a la batedora els bolets, la beixamel i el paté. Tritureu tot el farcit i poseu-lo en una mànega pastissera amb boquet sense ris.
Ara podeu anar preparant els raviolis. Empolseu el taulell i estireu a sobre la massa de pasta. Amb un pinzell unteu la pasta per tal que s'enganxin les dues capes.
Repartiu per la pasta el farcit de bolets amb la mànega pastissera.
Poseu per sobre una de les altres làmines de pasta. Pressioneu pels voltants del farcit i talleu en quadrats la massa. Separeu els raviolis i amb una forquilla pressioneu els extrems per tal que quedin ben segellades.
Poseu aigua abundant al foc en una olla gran amb sal. Quan l'aigua arrenqui el bull, afegiu els raviolis i deixeu-los coure a foc mig uns 4 minuts. Mentre prepareu la salsa. Poseu una paella al foc i quan estigui calenta, afegiu 2 cullerades del farcit de bolets. Incorporeu la nata líquida i remeneu.
Deixeu que espesseixi una mica la salsa, salpebreu. Quan estiguin cuits, enretireu-los del foc, escorregue-los i repartiu la salsa per sobre. Serviu tot seguit, no els deixeu refredar.
MUY BUENOS.
ResponEliminaUN BESO
M'encanta!! t'agafo la recepta, a veure si un dia d'aquests de fred i pluja...en faig! petons
ResponEliminaUn paso a paso perfectos, se ven tan ricos!! muchas gracias. Bss
ResponEliminaNyam nyam... m'encanta el farcit d'aquests raviolis i el pas a pas molt ben fet.
ResponEliminapetons
que buen relleno :)
ResponEliminaQue delicia con ese relleno!! me encantan. Bs.
ResponEliminaT'han quedat genials! I amb aquest farcit boníssims segur!
ResponEliminaSi els motlles per raviolis van molt bé tot i que algú l'has de terminar amb les mans!
Petons
Palmira
acabamos de llegar a tu cocina y nos encanta¡¡¡Este plato es riquisimo¡¡¡.
ResponEliminate invitamos a visitar nuestro blog y esperamos que te guste.
besos crisylaura.
Me encanta tu receta. Y esta salsa debe ser espectacular. Un saludo.
ResponEliminaYo también acabo de conocerte a través de otro blog.
ResponEliminaM'encanta aquesta recepta i amb aquest farcit bonissim!
Petons.
Gracias a todos por pasaros por mi blog!!
ResponElimina