diumenge, 20 de març de 2016

Kulibiak

Nova proposta del Desafio en la cocina. Aquest mes el kulibiak, un plat típic de Rússia. Es sol menjar per Nadal i es pot farcir d'esturió o pollastre, però sembla ser que actualment el més típic és farcir-lo de salmó. Es tracta d'un plat molt complet i contundent, ja que es farseig d'arròs i ous. El podeu servir com a plat únic o acompanyat d'una sopeta lleugera. 



Ingredients (4-6 persones):

Per la massa:
360g de farina
180g de mantega
90g d'aigua
Una culleradeta de sal
1 ou per pintar la massa

Farcit:

150g d'arròs llarg cuit
2 ous durs
1 ceba de Figueres
150g de xampinyons laminats
1 filet de salmó sense espines
Oli d'oliva verge
Sal

Preparació: 

Primer de tot prepareu la massa. En el bol de l'amassadora poseu la farina, la mantega i la sal. 



Poseu el ganxo d'amassar i deixeu-la a velocitat 4 durant 3 minuts. Veureu que s'han format grumolls. Afegiu l'aigua freda i deixeu a la mateixa velocitat fins que es formi una massa compacta. 


Embolcalleu la massa amb `paper film i poseu-la a la nevera. Mentre es refreda la massa, prepareu el farcit. Bulliu els ous fins que quedin durs i bulliu també l'arrós. Deixeu que es refredi tot. En una paella poseu oli d'oliva i afegiu la ceba tallada a rodanxes. Quan estigui daurada, afegiu els xampinyons laminats. Deixeu coure fins que els xampinyons estiguin al punt. Saleu. Deixeu refredar.


Quan tingueu tots els ingredients preparats, traieu la massa de la nevera i feu-ne dues porcions, una més grossa que l'altre. Agafeu la porció més petita i estireu la massa, poseu al mig deixant uns centímetres al voltant, l'arrós. 


Sobre l'arrós, poseu la ceba i els xampinyons. 


Salpebreu el salmó i poseu-lo a sobre les verdures. 


Ara només ens faltarà posar sobre el salmó els ous durs. 


Quan ho tingueu tot preparat, cobriu tot amb la resta de la massa també estirada (la més grossa). Si us sobra massa podeu utilitzar-la per decorar. Feu un forat a la part superior per tal que surtin els vapors de la cocció i no s'infli la massa. Pinteu amb l'ou i introduïu al forn preescalfat a 200ºC.


 Deixeu coure a la posició 2 del forn durant uns 25-30 minuts o fins que veieu que la massa quedi daurada. Deixeu refredar una mica el pastís abans de servir per tal que s'assentin els gustos i sigui més fàcil tallar el pastís. Espero que en gaudiu, és un plat de festa!!!



Recepta del bloc Pélame un ajito
Com sempre podeu trobar més receptes de les companyes del Desafío aquí.

4 comentaris:

  1. ¿Quién se resiste a no comer un pedacito de tu pastel ruso?. Tiene una pinta estupenda
    Besitos

    ResponElimina
  2. te ha quedado genial , felcidades por esta estupenda receta, besitos

    ResponElimina
  3. ¡Te ha quedado genial! Por cierto estoy de concurso y doy muchos premios, por si quieres echarle un ojo.Un besito,
    http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. Colocación, decoración y fotografia espectaculares... me encanta!!! un muac ;-)

    ResponElimina