Ja tenim aquí la Setmana Santa. Si alguna cosa va lligada culinàriament a aquesta època, són els bunyols. Avui per variar una mica us porto una recepta nova de bunyols de vent i en aquesta ocasió farcits de nata. Us deixo aquí també antigues entrades del bloc d'altres bunyols per si us animeu.
Bunyols de moniato
Bunyols de vent farcits de maduixa
Brunyols de l'Empordà
Bunyols de vent
Bunyols
Ingredients:
220g de farina125ml de llet
125ml d'aigua
100g de mantega
4 ous grossos o 5 de petits
Un polsim de sal
Pela de llimona
Pela de taronja
1 cullerada d'anís
Un tros de canyella en branca
Canyella en pols i sucre llustre
Nata muntada
Preparació:
Poseu en un cassó la llet, l'aigua, la sal, les peles de taronja i llimona, la mantega, l'anís i la canyella.
Poseu el cassó al foc i deixeu que bulli. Quan bulli, enretireu el cassó del foc i afegiu de cop la farina (passada pel sedàs).
Remeneu fins que es formi una sola massa. Deixeu que s'atemperi. Quan la massa estigui una mica més freda, aneu afegint d'un en un els ous.
No incorporeu cap ou fins que l'anterior no estigui ben integrat en la massa. Deixeu reposar la massa durant una hora. Quan hagi reposat la massa, podreu formar els bunyols. Poseu oli de gira-sol en un cassó ample i escalfeu-lo fins 180º. Amb dues culleres mullades amb una mica d'oli formeu boles i quan l'oli estigui calent aneu-les coent fins que estiguin daurats.
Enretireu-los i passeu-los pel sucre i canyella. Quan estiguin freds, veureu que de dins us han quedat força vuits.
Partiu-los per la meitat i els podeu omplir amb la nata.
Quina pinta...están molt xulos.yo estic de un vago Toral.. petonets
ResponEliminaQuina pinta...están molt xulos.yo estic de un vago Toral.. petonets
ResponEliminaQuan era nena els farcits de nata eren els meus preferits! ara els naturals amb sucre l'emporten però quines ganes de menjar-ne ara mateix un parell!
ResponEliminaTenen una pinta més que bona!
Petons
Palmira
Que buenos¡¡¡ rellenos de nata, espectaculares.
ResponEliminaBesos.
como son de ricos¡¡¡ me encanta prepararlos, estos tuyos se ven geniales.
ResponEliminabesos crisylaura
como son de ricos¡¡¡ me encanta prepararlos, estos tuyos se ven geniales.
ResponEliminabesos crisylaura
Apa Sussi! Per fer-los encara més irressistibles!!!!! :))
ResponEliminaUna abraçada reina.