Aquest any per fer la mona als nostres fillols i alhora nebots, he triat una recepta de pastís tradicional. Normalment les mones es feien o bé amb yema o bé de sara. Avui us porto aquesta recepta, que me l'ha passada la meva cosina Victòria d'un curs de Thermomix que va anar. He rectificat les mesures de la crema de mantega. L'ou l'he fet amb xocolata blanca, negra i amb llet. Que tingueu una bona Pasqua!!!
Ingredients (motllo de 22cm):
Pel pa de pessic
4 ous160g de sucre llustre
160g de farina
1 sobre de llevat (Royal)
Per la crema de mantega:
350g de mantega pomada300g de sucre llustre
90g de llet
Unes gotes de concentrat de vainilla
Uns 200 d'ametlla laminada
Preparació:
Comenceu preparant el pa de pessic. Preescalfeu el forn a 180°. Poseu en el bol de la Keenwod els ous i el sucre.
Poseu el braç amb les barnilles i bateu fins que quedin muntats els ous i la mescla quedi de color blanquinós. Afegiu a poc a poc la farina tamisada juntament amb el llevat.
Remeneu amb moviments envolvents per tal que no baixi la mescla. Unteu el motlle amb mantega i farina o amb esprai. Aboqueu amb cura la massa dins el motlle i enforneu el pa de pessic en la posició 2 del forn.
Coeu-lo uns 25 minuts fins que estigui daurat. Deixeu refredar el pa de pessic.
Mentre es refreda, prepareu la crema de mantega. Poseu tots els ingredients en el bol de la batedora i poseu el braç amb les barnilles de muntar.
Comenceu a muntar la mantega a velocitat baixa i aneu augmentant la velocitat. Veureu que de mica en mica es va muntant la mantega. Quan tingui una consistència cremosa ja ho tindreu!
Escampeu les ametlles laminades sobre una plata del forn. Torreu-les i deixeu-les refredar. Quan el pa de pessic s'hagi refredat, talleu-lo en tres pisos. Poseu una de les tres parts sobre el plat de presentació i escampeu per sobre una part de la crema de mantega.
Poseu l'altre pis a sobre i escampeu també crema de mantega.
Acabeu amb l'últim pis. Ara repartiu per sobre la crema que sobri i també pels costats.
Repartiu per sobre i pels costats les ametlles laminades pitjant una mica amb les mans per tal que es vagin enganxant a la mantega.
Si us ha sobrat una mica de crema de mantega, podeu fer unes flors per decorar.
Poseu el braç amb les barnilles i bateu fins que quedin muntats els ous i la mescla quedi de color blanquinós. Afegiu a poc a poc la farina tamisada juntament amb el llevat.
Remeneu amb moviments envolvents per tal que no baixi la mescla. Unteu el motlle amb mantega i farina o amb esprai. Aboqueu amb cura la massa dins el motlle i enforneu el pa de pessic en la posició 2 del forn.
Coeu-lo uns 25 minuts fins que estigui daurat. Deixeu refredar el pa de pessic.
Mentre es refreda, prepareu la crema de mantega. Poseu tots els ingredients en el bol de la batedora i poseu el braç amb les barnilles de muntar.
Comenceu a muntar la mantega a velocitat baixa i aneu augmentant la velocitat. Veureu que de mica en mica es va muntant la mantega. Quan tingui una consistència cremosa ja ho tindreu!
Escampeu les ametlles laminades sobre una plata del forn. Torreu-les i deixeu-les refredar. Quan el pa de pessic s'hagi refredat, talleu-lo en tres pisos. Poseu una de les tres parts sobre el plat de presentació i escampeu per sobre una part de la crema de mantega.
Poseu l'altre pis a sobre i escampeu també crema de mantega.
Acabeu amb l'últim pis. Ara repartiu per sobre la crema que sobri i també pels costats.
Repartiu per sobre i pels costats les ametlles laminades pitjant una mica amb les mans per tal que es vagin enganxant a la mantega.
Si us ha sobrat una mica de crema de mantega, podeu fer unes flors per decorar.
Què bona i què bonica t'ha quedat! Aquest any hem coincidit amb la mona, jo també he fet Sares. Bona Pasqua!
ResponEliminaQue preciosa, ademas de rica te ha quedado, esta es una mona de lujo. Mil besicos cielo
ResponElimina