Aquest mes si que no m'he errat. He llegit bé les instruccions i la proposta deia "Llegums" tradicionals, doncs què més tradicional que uns cigrons a la catalana. La veritat és que la meva mare sempre recordava que de ben petita era típic menjar-ne però jo recordo poques vegades que ens les fes a casa. Així que he tirat de llibres i aquí us deixo un plat ben nutritiu ideal per aquests dies d'hivern, cal dir que amb l'ou dur el fa un plat molt complet a nivell nutricional. Era un plat típic de Setmana Santa, quan no es podia menjar carn. #legumbreandoTS.
Ingredients:
800g de cigrons cuits4 ous
2 tomates madures
1 ceba de figueres
1 got de vi ranci
Aigua de bullir els cigrons
3 grans d'all o alls tendres
Sal i oli oliva extra verge
Per la picada:
8 avellanesUnes torradetes
5 ametlles
All i julivert
Preparació:
En una cassola, poseu oli d'oliva. Quan estigui calent, afegiu-hi els alls tallats petits i la ceba ratllada.
Quan estigui tot una mica dauradet, afegiu la tomata.
Deixeu coure tot a foc baix fins que quedi ben cuit. Un cop cuit el sofregit, poseu-hi el vi ranci i deixeu que s'evapori l'alcohol. Feu també la picada, poseu tots els ingredients en el morter i piqueu-los.
Un cop s'hagi evaporat l'alcohol, afegiu-hi la picada i deixeu coure 2 minuts tot junt.
Afegiu sal i els cigrons bullits, juntament amb part de l'aigua de la cocció. Jo he utilitzat cigrons de pot, de bona qualitat.
Deixeu coure el conjunt uns 15-20 minuts. Mentre es couen els cigrons, poseu els ous a bullir fins que quedin durs.
Un cop passats els minuts de cocció enretireu els cigrons del foc. Traieu la clova dels ous i piqueu menuts 2 dels ous, els altres dos els talleu a quarts. Afegiu els ous a trossos als cigrons i remeneu el conjunt.
Poseu els cigrons en un bol de servir i decoreu amb els quarts de la resta d'ous durs. Bon profit!!!
Com cada mes podeu trobar un munt de receptes de la resta de companys a Cocina Typical Spanish
Quin guisat més bo!!
ResponEliminaM'encanta, i t'tha quedat fántastic!!
Petons
A casa la meva mare feia moltes vegades els cigrons d'una manera molt semblant i a més sempre amb espinaques.
ResponEliminaUn plat deliciòs i nutritiu, ideal per l'hivern.
Petons,
Palmira
madre mia que pinta, la foto lo dice todo,besos
ResponEliminaQue pinta mas rica tienen estos garbanzos!! apuntada está ya la receta. Bs.
ResponElimina¡Uf!! Me encanta tu receta deben estar super buenos, me la llevo con tu permiso. Bs.
ResponEliminaBuenísimos los garbanzos!!!Un beso
ResponEliminaMuy ricos
ResponEliminaBesinos
Espera que voy a por la barra de pan! Que ricoooooooooooo
ResponEliminamuy muy ricos!!, vaya platos que estamos viendo! besitos!!
ResponElimina
ResponEliminaSussi Aracuina; Uns cigrons ben contundents, sens cap dubte, explicat d'aquesta manera,-pas a pas- són d'alló tant i tant irresistibles. Aquest any és l'any internacional de la llegum. Benvinguda llegum¡¡ :O)
Salutacions Sussi¡¡ :O)
Que buenos tienen que estar vaya platos ricos que estoy viendo! un beso
ResponEliminaMe encantan estos platos Sussi y este me lo comía de muy buena gana hoy mismo en el almuerzo.
ResponEliminaBesines y feliz fin de semana
Una recepta de tota la vida, la mare els feia sovint. T'han quedat fantàstics.
ResponEliminaUna abraçada.
Boníssims els cigrons! I si forma part d'un plat dels de sucar-hi pa... ja els trobo irresistibles!! I l'ou!! Jo és que em salto molt sovint la norma regular d'ingesta d'ous perquè em tornen boja!! De qualsevol manera i a tot arreu! Resumint: un plat 10!!
ResponEliminaUna abraçada
Que rico se ve este plato, besos.
ResponEliminaBuenísimos! Una receta para probar! Un beso!
ResponEliminaMe gusta la idea del huevo duro, otra receta para no dejar escapar, bst
ResponElimina¡Que garbanzos tan ricos, esto si que es un plato ric oy sabroso. Un besito,
ResponEliminahttp://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/
vaya nunca he probado a poner frutos secos en los potajes, se ve delicioso
ResponEliminaMe quedo con unas ganas enormes de probar este plato, se ve delicioso. Besos.
ResponEliminaUna pinta boníssima!!
ResponEliminaMoltes gràcies pels vostres comentaris, una abraçada a tots!!!
ResponEliminaEls cigrons són tant bons, al menys pel meu gust, que amb una bona picada estan deliciosos! Bon plat!!
ResponEliminaIdeal para este reto, para estas fechas y para no engordar. Felicidades.
ResponEliminaQue ricos te tienen que haber quedado esos garbanzos, el majado es estupendo, me encantan este tipo de platos, muy rico.
ResponEliminaUn beso.
Menuda pinta rica, y qué fáciles de preparar. Los garbanzos son mi legumbre favorita!!
ResponElimina