Un mes més rebusquem en el nostre culinari català per participar a la proposta de Cocina Typical Spanish. En aquesta ocasió la premisa era una recepta que pogués dur-se en un tupper, per la feina... #untaperderechupeteTS. Aprofito les verdures que ens aporta la primavera en el seu màxim esplendor, bàsicament, he aprofitat les primeres faves de la temporada, sortides de l'hort familiar. A casa es tracta d'un plat estrella, ja que ens encanta a tots.
Ingredients (4 persones):
500g de faves pelades300g de pèsols pelats
2 talls de cansalada
1/2 botifarra negra
2 cebes tendres
2 alls tendres
Sal
Herbes a gust (menta, marduix)
Preparació:
Posem una cassola al foc amb oli d'oliva. Tallem la cansalada a daus i l'afegim a l'oli. Deixem que es dori. Si teniu una botifarra negra de consistència dura, la podeu daurar també. Jo l'he afegit i era molt tendra i se m'ha desfet una mica, si us passa el mateix, afegiu la botifarra al final de la cocció.
Quan estigui cuita la cansalada enretireu-la i reserveu-la. Talleu els alls i la ceba a dauets, aprofitant la part verda tendra, tant de la ceba com dels alls.
En el mateix oli de la cocció de la cansalada, quan estigui calent, afegiu els alls tendres picats. Deixeu que canviïn de color i afegiu la ceba trinxada. Deixeu coure tot junt fins que estiguin transparents.
En aquest punt, afegiu les faves, els pèsols i la cansalada que teníeu reservada.
Tapeu la cassola i deixeu coure a foc mig-baix. Aneu remenant de tant en tant fins que estiguin cuites les faves i els pèsols. Si us agrada amb herbes, afegiu-les també. A l'últim moment, afegiu la botifarra negra. Serviu calent. Estan boníssimes també deixades reposar, per tant són ideals per dur-les a la feina amb un tupper.
Podeu trobar receptes tradicionals per tupper dels companys aquí.
La millor manera de preparar faves :o) I si són de l'hort familiar molt millors encara! Una aportació genial pel repte!
ResponEliminapetons
Palmira
Acabo de veure unes altres faves... quina gana!! què bones sónles faves! una carmanyola de luxe, abraçada!
ResponEliminaWalaaaa !!! Hem coincidit en el producte (fabes). A Canàries no son gaire apreciades, malgrat aixó a casa les planto i les faig de diverses formes. I els hi encanten !!!!
ResponEliminafaves, que el meu català es d'avans de la democràcia, hehe
Elimina¡Ay !!!! Que buenas, yo quiero un taper como el tuyo.
ResponEliminaMe ha ecordado mi niñez!!!Fantastico
ResponEliminarico rico y estupendo para llevar! bssss
ResponEliminaHa sobrado algo para mi taper???? que ricooooooo. Petonets
ResponEliminaQue pintaza madre! Una delicia!
ResponEliminaCon lo que me dustan las habas, te dejaba yo el tuppers limpio!! Bs,
ResponEliminaQue propuesta tan buena, a mi me encantan asín las habas.
ResponEliminaQue buenas están, es un plato bien rico y completo.
ResponEliminaBesoss
Cocinando con Montse
Me encantan las habas y así preparadas tienen que estar muy ricas ;)
ResponElimina¡La pintaza lo dice todo! Deben estar riquísimas, y así a la catalana no las he probado, así que apunto otra receta.
ResponEliminaHabia probado las habas con jamón pero estas tienen mas "fundamento" jajaja. Un beso!
ResponEliminaContundente, contundente este plato. Muy rico.
ResponEliminaOhhh!!!.. cuando he visto la primera foto he salivado!!! Que rico tiene que estar. Te juro que lo pruebo.
ResponEliminaBssss
Deliciosa receta, me encanta! Petons :)
ResponEliminaMe encantan las habas pero nunca las comí así con morcilla, con esa pinta tan rica tengo que comerlas.
ResponEliminaPor cierto estoy de concurso en mi blog hasta finales de mayo, anímate a participar que regalo muchos premios. Un besito,
http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/2016/03/3-concurso-el-baul-de-las-delicias-con.html
Un plato completo y riquísimo. Un receta muy buena para este reto
ResponEliminaHola Sussi!! mi padre ve este plato y muere de amor!! le encantan las habas!! Un beso
ResponElimina