4 anys de Desafío en la cocina. Per celebrar-ho en aquesta ocasió la proposta és un pastís salat, una
corona. He triat aquest brioche de presència espectacular i de gust encara millor. Crec que és una bona opció per un entrant o aperitius.
Podeu posar el farcit que més us agradi.
Ingredients:
150ml de llet50g de sucre
50g de mantega pomada
3 rovells d'ou
20 de llevat fresc
400g de farina (aprox)
1 culleradeta de sal
Pernil dolç (aprox. 4 llesques)
Formatge (aprox 6 llesques)
xoriço (aprox 12 talls)
Preparació:
Primer de tot prepareu el brioche. Poseu al bol de la Keenwod la llet una mica calenta, la mantega pomada, els rovells, el llevat i la sal. Amb el braç d'amassar remeneu durant 1 minut.
Afegiu la farina tamissada a poc a poc. S'ha d'anar incorporant la farina. Quan veieu que la massa ha afegit tota la farina i ja no s'enganxa a les parets del bol, voldrà dir que teniu la massa. Si fa falta afegiu una mica de farina més. Amasseu durant uns 3 minuts a velocitat 2.
Deixeu reposar la massa coberta amb un drap de cuina durant 30-60 minuts, ha de pujar una mica. Passat aquest temps, estireu la massa, heu d'aconseguir un rectangle d'uns 20 cm d'amplada.
Repartiu per sobre les llesques de pernil dolç, formatge i xoriço.
Deixeu una mica de massa descoberta per la zona del xoriço per tal que a l'enroscar pugueu segellar la massa. Comenceu a enroscar per la zona del pernil dolç. Quan acabeu, poseu una mica d'aigua a la massa que està a tocar del xoriço i ajunteu els extrems.Mulleu també amb una mica d'aigua els extrems dels cercles i enganxeu formant una corona. Ara podeu tallar fent porcions, deixant sense tallar la part interna de la corona. Un cop fets els talls, tombeu-los una mica per tal que es pugui veure el farcit.
Deixeu reposar la massa 30 minuts. Un cop passat el temps, pinteu amb un ou batut i poseu-lo al forn preescalfat a 180º.
Deixeu coure uns 20 minuts o fins que veieu que quedi enrossit. Serviu calent.
Hola, me encanta su entrada de la Corona. Le invito a que pase y siga mi blog: http://mibonitolugar.blogspot.com.es/ Saludos
ResponEliminaLa presentació em sembla genial i molt però que molt bonica!
ResponEliminaA més les opcions de farcit són infinites!
Petons i bon cap de setmana,
Palmira
Muy buena pinta, perfecta diria yo ;-) muacs
ResponEliminaque bonita! y con ese relleno tiene que estar muy rica! bicos
ResponEliminaJo al blog en tinc una similar però sense xoriço, i si ja és bona... aquesta teva més!! un petó
ResponEliminaDoncs si...m'apunto la proposta per a les revetlles que ja s'acosten!!
ResponEliminaptnts
Glòria